voytek80 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 no i chyba szykuje sie wydatek od pewnego casu mam problem z ubywaniem płynu chłodniczego , nie wiadomo w którym miejscu byłem już u polecanego mechanika przez klubowiczów w szczecinie no i wykluczyli uszczelkę nic na nią nie wskazuje nie ma typowych obiawów , ani zawysokiego cisnienia , węże nie są twarde olej normalnej barwy z tym że zauważyłem po trasie szczecin- elbląg że mi go przybyło ale nie jestem pewien czy mechanior nie nalał za dużo jak wymieniał mi ostatnio olej to było na max ,może niedokładnie spuścił?, ale nie wiem dlaczego dopiero po dłuższej trasie wyszedł zawysoki stan , płyn chłoczący ma normalna barwę tylko jest w nim parę tłustych plam ale niewiele, lecz nie smierdzi spalinami ( może chłodniczka oleju), kurde już nie wiem , układ wydaje sie być zapowietrzony bo bulgocze w nagrzewnicy przy ruszaniu , już próbowałem odpowietrzać korzystając z porad na forum , no i na chwilę jest dobrze a pużniej dalej to samo, no i od czasu do czasu problem z odpalaniem za pierwszym razem , tak jakby paliwa nie dostawał jak przekręce kluczyk to już chce zapalić ale gaśnie myślę że z braku paliwa w drógiej próbie muszę kręcić 10 sek. żeby zapalił a przy tym kreceniu zapala się czerwona kontrolka z bańką oleju i pika, jak już odpali to gaśnie,(może pompa tandem?) poradzcie coś chłopaki bo jeszcze trochę takich zagadek i niewiem czy nie będę myślał o sprzedaży [br]Dopisany: 28 Kwiecień 2009, 21:02_________________________________________________widzę że nie ma chętnych do pomocy , dzisiaj upuściłem troch oleju tak żeby było po środku wykropkowanego pola , jutro krótka trasa 300km to zobaczymy czy coś przybędzie, jeśli okaże się że to uszczelka głowicy to z jakimi kosztami muszę się liczyć i co wymienić przy okazji?
pre_pl Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 często te "gumy" (właściwie czasem to plastiki) od termostatu tak jakby parcieją... wymien je Był już taki temat o tych kroćcach.
voytek80 Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Opublikowano 1 Maja 2009 sprawdzę bo i tak chyba termostat do wymiany , wczoraj przy powrocie ze szczecina temp tylko max. 78 C na klimatroniku kanał 49
Rekomendowane odpowiedzi