Opublikowano 28 Kwietnia 200917 l Witam, na starcie chce napisac ze wiem ze temat byl juz walkowany kilka razy, ale odpowiedzi na ponizsze pytania tam nie znalazlem. A wiec przymierzam sie do montazu spryskow w zderzaku w b5 z 97 roku. Chce by bylo tak jak ori czyli spryski wysuwaja sie ze zderzaka. Wiem ze w przedliftach klapki/zaslepki spryskow nie chowaly sie w takim zaglebienu zderzaka tylko kladly na zderzaku. Mam taka prosbe czy ma ktos moze gdzies w swoich zasobach fotki zderzaka z przedlifta (lub tez polifta) z widokiem ori zamontowanego sprysku? Chodzi mi o czywiscie o widok od strony wewnetrznej:) Druga sprawa czy te spryski http://moto.allegro.pl/item621910249_xenon_hid_nowe_spryskiwacze_reflektorow_kpl.html beda pasowac? Wiem ze bez rezania sie nie obejdzie ale licze sie z tym i nie boje sie. Chodzi mi glownie o dlugosc od tych nozek montazowych po bokach z dziurkami do "glowki" czy nie bedzie to za dlugie? Z gory dzieki za pomoc. Moze ci co dokladali spryski lub cale zdesie ze spryskami maja jakies fotencje? pzdr
Opublikowano 30 Kwietnia 200917 l może ja ci coś podsunę i powiem - jeśli chodzi o te spryski to nie będą pasować do b5 i to do żadnego zderzaka, chyba że będziesz kombinował, ale nie powiem ci jak - za to powiem ci że mój brat naciął się na te spryski - wprawdzie chciał je montować w fordzie mk III ale eliminuje je jedna rzecz, która i w b5 jest problemem, mianowicie te spryski montuje się od czoło zderzaka, bo jak je zamontujesz tak jak normalnie powinny być to będą ci pryskać ale pod lampę
Opublikowano 1 Maja 200917 l jak by to Ci pomogło to posiadam ori osłonki na spryski i jedna sptawną wysuwaną dyszę od A4 B5, druga niestety jest pęknięta po przygodzie z niejakim tyłem PEUGEOTA 206 :rant: :ranting1: jakby co to tel. 692451255
Opublikowano 1 Maja 200917 l może ja ci coś podsunę i powiem - jeśli chodzi o te spryski to nie będą pasować do b5 i to do żadnego zderzaka, chyba że będziesz kombinował, ale nie powiem ci jak - za to powiem ci że mój brat naciął się na te spryski - wprawdzie chciał je montować w fordzie mk III ale eliminuje je jedna rzecz, która i w b5 jest problemem, mianowicie te spryski montuje się od czoło zderzaka, bo jak je zamontujesz tak jak normalnie powinny być to będą ci pryskać ale pod lampę z calym szacunkiem - ale wg Twoj brat nie tyle sie naciąl ile nie potrafil prawidlowo ich zamontowac
Opublikowano 2 Maja 200917 l Autor z calym szacunkiem - ale wg Twoj brat nie tyle sie naciąl ile nie potrafil prawidlowo ich zamontowac tez mi sie tak wydaje, dla sprawnego rezacza to nie problem a z tym pryskaniem to one maja regulacje i to chyba dosc spora
Opublikowano 2 Maja 200917 l tez mi sie tak wydaje, dla sprawnego rezacza to nie problem jak by co chętnie pomogę
Opublikowano 2 Maja 200917 l jak najbardziej się zgodzę z kolegami po części, same spryski mają regulację ale zwróćcie uwagę na to iż mocowanie zaślepek jest po kącie, a tam nie ma regulacji i żeby je zamontować od góry zderzaka to musiały by się wysuwać pod kątem a nie tak jak w ori do góry pionowo - ten rodzaj sprysków jest po prostu do montażu od czoła. A i oczywiście jeśli ktoś bardzo będzie chciał to wsadzi i takie, tylko że ja sam, czegoś takiego bym nie zrobił sobie - bo to nędza a spryski te prócz nas dwóch oglądało dwóch innych rezaczy i powiedzieli jednogłośnie że są to czołowe spryski nie pionowe
Opublikowano 7 Maja 200917 l Autor jak najbardziej się zgodzę z kolegami po części, same spryski mają regulację ale zwróćcie uwagę na to iż mocowanie zaślepek jest po kącie, a tam nie ma regulacji i żeby je zamontować od góry zderzaka to musiały by się wysuwać pod kątem a nie tak jak w ori do góry pionowo - ten rodzaj sprysków jest po prostu do montażu od czoła. A i oczywiście jeśli ktoś bardzo będzie chciał to wsadzi i takie, tylko że ja sam, czegoś takiego bym nie zrobił sobie - bo to nędza a spryski te prócz nas dwóch oglądało dwóch innych rezaczy i powiedzieli jednogłośnie że są to czołowe spryski nie pionowe da sie je zamontowac beda pod skosem dolem do zewnatrz zderzaka wzgledem belki, troche rezania i pasowania i bedzie grac napewno trzeba bedzie dorobic przemyslanie mocowania , a same cycki od spryskow da sie regulowac we wszystkie strony tylko trzeba zlapac ostroznie kombinerkami i krecic nimi, dzis odebralem swoje i mam nadzieje szybko wyrezac oczywiscie cykne fotki [br]Dopisany: 04 Maj 2009, 22:33_________________________________________________ może ja ci coś podsunę i powiem - jeśli chodzi o te spryski to nie będą pasować do b5 i to do żadnego zderzaka ehhm :gwizdanie: powoli sie reza wstepnie popasowane na jednej stronie, jeszcze nei zamontowane (niestety bede to robil na raty bo za malo mam czasu a rezania sporo), na sucho sprawdzilem czy pompka dziala i sika az łeb urywa
Opublikowano 7 Maja 200917 l mrogal jak skończysz to wrzuć foty ,chciał bym zobaczyć jak to będzie wyglądać i działać
Opublikowano 7 Maja 200917 l słuchaj ja takie spryski zmontowałem jak z tej aukcji allegro troche razania ale efekt jak ori z wersji przed liftem sikają jak zwariowane i ładnie sie wysuwają jak znajde zderzak ori po lifcie ze spryskami to bede sprzedawał ten swoj po lifcie+spryski
Opublikowano 7 Maja 200917 l mam zderzak po lifcie bo auto jest 2000 rok ale załozyłem sobie spryski i maja klapki takie jak przed liftem nakładane na zderzak