Przemos Opublikowano 3 Marca 2023 Opublikowano 3 Marca 2023 (edytowane) Witam.Mam pytanie czy da się jakoś zrobić reset wartości wyuczonych regulatora wysokiego cisnienia?Wymieniłem właśnie ten zawór na szynie CR a w VCDS-ie nie mam takiej możliwości tylko reset czujnika. Edytowane 3 Marca 2023 przez Przemos
Muskel1 Opublikowano 3 Marca 2023 Opublikowano 3 Marca 2023 Jest definitywnie w nastawach podstawowych a nie w adaptacjach.
Przemos Opublikowano 3 Marca 2023 Autor Opublikowano 3 Marca 2023 Nie ma na pewno sprawdzałem .Ponoć dopiero nowsze roczniki to mają
Muskel1 Opublikowano 3 Marca 2023 Opublikowano 3 Marca 2023 To podłącz pod oryginalny aktualny vcds a nie pod klona to znajdziesz
Przemos Opublikowano 3 Marca 2023 Autor Opublikowano 3 Marca 2023 Nie mam tej opcji.Ponoć musiał bym zrobić upgrade sterownika
MacTom Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Witam mam problem mianowicie w audi a4b8 kupiłem org vcds od adako i chciałem zrobić resetowanie czujnika cr (regulatora) na listwie i nie posiadam w nastawach podstawowych tego :Resetowanie wartości wyuczonych jedno odmierz dawki i zaworu regulacji ciśnienia. Patrzyłem na innym samochodzie z grupy vag to skoda yeti posiadała to a znów moja Audi nie posiada tego chciałem resetować wartości wyuczone ponieważ zauważyłem z rana podwyższone obroty po odpaleniu na drugi dzień jak postoi i jak schodzi z obrotów to słychać jak silnik nie równo pracuje obroty stoją w miejscu nie skaczą dodam tylko jak wchodzę w parametry na tym czujniku to skaczą jak cho..era
Muskel1 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września W adaptacjach. Szukaj reset wartości wyuczonych zaworu regulującego N276.
MacTom Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Niestety też nie posiadam w adaptacjach tego ręce mi opadają ☹️ tak dbam o ten samochód robię wszystko na bieżąco a z głupim czujnikiem nie mogę dać rady
Muskel1 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września A w nastawach podstawowych próbowałeś uprzednio wpisać kod dostępu upoważnionego i dopiero w nastawach podstawowych sprawdzać?
MacTom Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Tak też tak robiłem i nic nie wiem gdzie tkwi problem Audi z 2010 r caga z Niemiec i jest dobrze wyposażone w środku więc też obstawiam że ma moduły komfortu lepsze jak i sterownik 🤷♂️ale nie może się mylę mogę prosić o numer tele by powiedzieć w czym tkwi problem ?
Muskel1 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Moduł komfortu i wyposażenie nic do tego nie mają. Jaki kod dostępu Ci pokazywało w podpowiedzi?
Muskel1 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Więc albo sterownik nie obsługuje tej nastawy podstawowej albo po chipie coś poszło nie tak.
MacTom Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Więc albo sterownik nie obsługuje tej nastawy podstawowej albo po chipie coś poszło nie tak. Dzięki za poświęcony czas będę dalej próbował a da się w jakiś sposób dodać nwm te resetowanie ?
Muskel1 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Trzeba by pewnie wrócić do oryginalnego softu i sprawdzić czy się pojawi.
MacTom Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Trzeba by pewnie wrócić do oryginalnego softu i sprawdzić czy się pojawi. Edytowane 12 Września przez MacTom
Muskel1 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Powrót do ori softu i dopiero dalsze diagnozowanie.
Rekomendowane odpowiedzi