stiven Opublikowano 7 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Cześć, W moim aucie zainstalowany jest zwykły podłokietnik, który nie może być regulowany na długość oraz wysokość, jest to bardzo niewygodne w użytkowaniu. Czy ktoś zmieniał podłokietnik w swoim samochodzie. Czy wystarczy, że kupie sam podłokietnik komfortowy wraz ze stelażem (8W0 864 283 A) i można go podmienić bez zmiany całego tunelu i panelu klimatyzacji z tyłu? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Kiedys zminialismy na taki wszystko nam pasowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiven Opublikowano 9 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Dzięki za odpowiedz. Napisz proszę czy aby wymienić podłokietnik trzeba ściągać cały tunel czy uda się bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22K Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Musisz ściągać cały tunel aby go odkręcić. Dość prosty temat, pare śrubek i jest na zewnątrz. Jak potrzeba w zwykły materiale lub brązowa skórę to mam na sprzedaż. Wklejam zdjęcia może się przydadzą przy rozbiórce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidinho8 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 W dniu 7.03.2023 o 21:59, stiven napisał(a): Cześć, W moim aucie zainstalowany jest zwykły podłokietnik, który nie może być regulowany na długość oraz wysokość, jest to bardzo niewygodne w użytkowaniu. Czy ktoś zmieniał podłokietnik w swoim samochodzie. Czy wystarczy, że kupie sam podłokietnik komfortowy wraz ze stelażem (8W0 864 283 A) i można go podmienić bez zmiany całego tunelu i panelu klimatyzacji z tyłu? Z góry dzięki za pomoc. Jaki to jest podłokietnik komfortowy? Możesz wkleić jakieś zdjęcie? I czy ma on funkcje sterowania wysunięciem/wysokością, czy jest po prostu dłuższy i wyższy sam z siebie? Szukałem po 8W0 864 283 A ale wygląda totalnie jak mój podłokietnik, ale nie mogę nim sterować ani go wysuwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiven Opublikowano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Cześć, W dniu 11.03.2023 o 22:33, RaV22K napisał(a): Musisz ściągać cały tunel aby go odkręcić. Dość prosty temat, pare śrubek i jest na zewnątrz. Jak potrzeba w zwykły materiale lub brązowa skórę to mam na sprzedaż. Wklejam zdjęcia może się przydadzą przy rozbiórce. RaV22K dzięki za zdjęcia, troszkę zabawy jest, ale w sumie tak czy tak będę dokładał autohold to górę tunelu muszę ściągnąć, więc warto za jednym zamachem zrobić. Niestety potrzebuje czarny skórzany. 9 godzin temu, Dawidinho8 napisał(a): Jaki to jest podłokietnik komfortowy? Możesz wkleić jakieś zdjęcie? I czy ma on funkcje sterowania wysunięciem/wysokością, czy jest po prostu dłuższy i wyższy sam z siebie? Szukałem po 8W0 864 283 A ale wygląda totalnie jak mój podłokietnik, ale nie mogę nim sterować ani go wysuwać. Standardowy to 8W0 864 283 na plastikowym stelażu bez możliwości zmiany wysokości oraz wysunięcia (zdjęcie poniżej). Komfortowy 8W0 864 283 A ma aluminiowy stelaż i inną konstrukcję, która pozwala na zatrzymanie w dowolnym położeniu oraz ruch wzdłuż (zdjęcie poniżej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidinho8 Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 14 godzin temu, stiven napisał(a): Cześć, RaV22K dzięki za zdjęcia, troszkę zabawy jest, ale w sumie tak czy tak będę dokładał autohold to górę tunelu muszę ściągnąć, więc warto za jednym zamachem zrobić. Niestety potrzebuje czarny skórzany. Standardowy to 8W0 864 283 na plastikowym stelażu bez możliwości zmiany wysokości oraz wysunięcia (zdjęcie poniżej). Komfortowy 8W0 864 283 A ma aluminiowy stelaż i inną konstrukcję, która pozwala na zatrzymanie w dowolnym położeniu oraz ruch wzdłuż (zdjęcie poniżej). Dzięki za odpowiedź. Na zewnątrz (zamontowany) chyba wygląda dokładnie tak samo, różni się tylko 'możliwościami', jak mniemam? Szukam na necie tego komfortowego i nie jestem w stanie stwierdzić który jest który. Wiesz może jak daleko i wysoko można przestawić ten z regulacją? Bo na oko nie wygląda żeby miał zbyt szeroki zakres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiven Opublikowano 18 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 W dniu 17.03.2023 o 11:43, Dawidinho8 napisał(a): Dzięki za odpowiedź. Na zewnątrz (zamontowany) chyba wygląda dokładnie tak samo, różni się tylko 'możliwościami', jak mniemam? Szukam na necie tego komfortowego i nie jestem w stanie stwierdzić który jest który. Wiesz może jak daleko i wysoko można przestawić ten z regulacją? Bo na oko nie wygląda żeby miał zbyt szeroki zakres. Na zewnątrz wygląda tak samo. Wszystkie, które mają aluminiowy stelaż i duży czarny cylinder za podłokietnikiem są komfortowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1k2 Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Mam pytanie odnośnie podłokietników, przed a polift czymś się różni? Czy jeśli kupię z materiałem tkaninowym będę mógł do stelaża mechanizmu komfortowego przełożyć swoja tapicerkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajaczek758 Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września Witam, a może ktoś wie jak rozwiązać problem z tym, że podłokietnik komfortowy nie chce się opuścić w dolne położenie? Prawdopodobnie jakieś zapadki się nie odblokowują.. raz na kilkadziesiąt ruchów góra dół podłokietnik się obniży, ale jak go podniosę to potem znowu problem… będę dźwięczny za jakieś wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi