Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie wchodzi w obroty i gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pacjent Audi a4 b6 1.8t BFB niespodziewanie mi sie zesrało. 

Jezdziło ok, na następny dzień chce odpalic i nie odpala, w koncu odpaliła i zgasła. Odpalam znowu, działa! ale nie wchodziła w obroty, kręciła max 1500 obrotów nie więcej. Wymieniłem przepływomierz powietrza, nic to nie dało, podłączyłem pod kompa i błędy z katalizatorem, ubogą mieszanką i wypadanie zapłonu w 3 cylindrach: P0420, P0171, P0300, P0303, P0301, P0133, P0304.

Wymieniłem filtry, swiece i przy okazji uszczelkę pokrywy zaworów bo świece były lekko w oleju tak jak wtryski i cewki, które wyczyściłem lekko z oleju.

Silnik zaczął lepiej chodzić ale dalej to samo, nie kręci więcej niż 1500 obrotów, po dodaniu gazu gaśnie i leci dym z miejsca podanym na zdjęciu (ale to może od wd40 którego troszke lałem po śrubkach :) i stary olej chodz olejem nie śmierdziało tylko jakąś spalenizną, nie wiem jak to nazwać

Błędy usunąłem, po czasie wyskoczył błąd wypadania zapłonu. W silniku słychać takie syczenie jakby ktoś co jakiś czas polewał wodą gorący metal, nie wiem czy bedzie na filmie słychać. Dym leci normalnie z rury wydechowej to możliwe ze kat nie jest zapchany.

Proszę o pomoc bo juz nie wiem co robić.

PS. Na filmiku gdzie dodałem gazu silnik sam zgasł jak wyłączyłem nagrywanie.

Edytowane przez WhiteN

Opublikowano

rozrzad sprawdz

organoleptycznie i Vagiem

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, Dev napisał(a):

rozrzad sprawdz

organoleptycznie i Vagiem

Na dniach spróbuje się dobrać do rozrządu, ciężko tak po pracy sie grzebać :tonguemad: ale zauważyłem po odchyleniu tej osłonki koło pokrywy zaworów, że pasek przesunął się z pół centa na zewnątrz :no:

Nie mam vcds bo to nie opłacalny interes by raz na jakis czas zbadać jeden samochód, polecił byś coś taniego, zamiennik czy klona? 

Opublikowano
Godzinę temu, WhiteN napisał(a):

Nie mam vcds bo to nie opłacalny interes by raz na jakis czas zbadać jeden samochód, polecił byś coś taniego, zamiennik czy klona? 

A myślisz, że tu ktoś ma oryginał? Klona idzie kupić na ali za 120zł. Inne wyjście to kabel kkl z viaken i jak się ładnie uśmiechniesz to dostaniesz vcds lite.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
W dniu 10.04.2023 o 17:55, przem8 napisał(a):

A myślisz, że tu ktoś ma oryginał? 

oooo .... przepraszam....