Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 2.0 TDI 177KM S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem zainteresowany audi z aukcji poniżej: 

AUDI A4 B8 2.0 TDI 177km quattro

Może ktoś oglądał albo dawajcie jakieś swoje spostrzeżenia. 

Przy okazji mógłby ktoś rozkodować VIN: WAUZZZ8KXEA070157, chociaż  pernumery żeby wypluło. 

Pozdrawiam. 

Edytowane przez sz4tan

Opublikowano

Lusterka nie są elektrycznie składane.

Klimatyzacja jednostrefowa:thumbdown:

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Wrzuciłem, dzięki za uwage. 

Opublikowano

trochę nie na temat ale odnośnie tego auta, a4 b8 miało już quattro na haldex`ie ? Bo mi się wydaje że powinien być torsen, a sprzedawca wypisuje jakieś opowieści z narni...

Edytowane przez sahipp

Opublikowano
38 minut temu, sahipp napisał(a):

a4 b8 miało już quattro na haldex`ie ?

Haldex jest w MQB czyli poprzecznie montowanych silnikach VAG. Pewnie źle to nazwał. W B8 jest torsen i pewnie wymienił w tylnym dyfrze olej, chociaż kto wie co miał na myśli. Trzeba go zapytać.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

@sz4tan

witaj, mam pytanie czy jeździłeś modelem B8? szczerze jak na te pieniądze nie jest to nic nadzwyczajnego, owszem model jest piękny i ładnie wygląda ale to jest tylko 2.0 klekot w dodatku w manualu... za tyle kasy brać manuala? przecież takim zestawem się jeździ po prostu przeciętnie, a już nie wspomnę o bolączkach 2.0TDI wystarczy żebyś wszedł w dział z silnikiem 2.0TDI i poczytał co tam  się przytrafia, a serwis nie jest tani, to tylko takie moje dywagacje ale jeśli nie jeździłeś tym modelem jako kierowca to polecam najpierw spróbować bo możesz być rozczarowany wydając prawie 60k na auto, w tej kasie to już się ma wymagania nie tylko jeśli chodzi o to czy auto się nam podoba z zewnątrz 

Opublikowano
5 minut temu, 1szewczi90 napisał(a):

tylko 2.0 klekot w dodatku w manualu

To akurat jest zaletą w tym modelu niż wadą. Lepszy wybór niż s-tronic, przynajmniej pod kątem usterkowości i kosztów naprawy.

Opublikowano
W dniu 28.04.2023 o 17:06, Muskel1 napisał(a):

To akurat jest zaletą w tym modelu niż wadą. Lepszy wybór niż s-tronic, przynajmniej pod kątem usterkowości i kosztów naprawy.

Ale zrobienie sprzegła + dwumasy też nie jest tanie. A roboty w tym modelu jest od cholery, więc robocizna też kosztuje, do tego najlepiej już zmienić oliwę w skrzyni biegów, uszczelniacz. A po za tym dwumasa lubi się szybko spowrotem odezwać. 

Opublikowano

Za jedną mechatronikę wymienisz 3 x sprzęgło i dwumas:wink:

Opublikowano

że się tak wtrącę... 2.0tdi mimo wszystko jest najlepszym kompromisem pomiędzy osiągami a kosztami utrzymania... ja lubię podłubać przy autach wpakować trochę kasy dla przyjemności ale koszta doprowadzenia do porządku 3.0tdi mogą być astronomiczne...  a to tylko doprowadzenie auta do nominału, a nie zabawa w dodatki...jak nie masz auta z pewnego źródła z tym motorem to nawet jak masz worek pieniędzy możesz grubo popłynąć... a tak się składa że auto o którym mowa jest od typowego handlarza więc różnie może być... jak ja szukam samochodów to nauczyłem się aby omijać ogłoszenia typu 50x s`linee i wszystko wymienione łącznie z olejem w haldeksie, auto bez wkładu....

Opublikowano
W dniu 1.05.2023 o 10:32, sahipp napisał(a):

że się tak wtrącę... 2.0tdi mimo wszystko jest najlepszym kompromisem pomiędzy osiągami a kosztami utrzymania... ja lubię podłubać przy autach wpakować trochę kasy dla przyjemności ale koszta doprowadzenia do porządku 3.0tdi mogą być astronomiczne...  a to tylko doprowadzenie auta do nominału, a nie zabawa w dodatki...jak nie masz auta z pewnego źródła z tym motorem to nawet jak masz worek pieniędzy możesz grubo popłynąć... a tak się składa że auto o którym mowa jest od typowego handlarza więc różnie może być... jak ja szukam samochodów to nauczyłem się aby omijać ogłoszenia typu 50x s`linee i wszystko wymienione łącznie z olejem w haldeksie, auto bez wkładu....

już prawdopodobnie znalazł się jakiś naiwniak albo wynegcjował chociaż dobrze bo ogłoszenie już się nie wyświetla...

Ogłoszenie nie jest już dostępne!

Opublikowano
  • Autor

Temat do zamknęcia rozglądam się za B9 jednak.