reikeb Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Witam, szukałem na forum ale niestety nie udało mi sie nic znalesc a mianowicie, posiadam a4 b5 99r sedan i mam pytanie czy te malowane nakladki od klamek da rade jakos zdiąć/zdemontowac? Probowalem jakos wysunac, podwarzyc itd ale nie daje rady niestety, a potrzebuje jedna nakladke zdiac zeby ja pomalowac bo nie wiem czemu zaczęła mi tak jakby korodowac, na rancie pojawily sie purchle, i chcialbym pomalowac se ten element. Jak ktos juz zdejmowal to czekam na informacjie w jaki sposob Pozdrawiam
mamci Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 ja miałem takie "purchle" na wszystkich 4 klamakach i raczej bez uszkodzenia nie udało mi się zdjąć bo pękały te takie uszka. Przykleiłem ja na klej od szyb i wszystko super sie trzyma. Poprostu musisz "od dołu" klamki zajrzeć i zobaczysz dwa takie ucha wystarczy małym śrubokrętem podwarzyć i klamka wyskakuje, ale jak napisałem wcześniej tylko jedna zachowała się w całości a reszta ma teraz pourywane jedno albo dwa zaczepy
reikeb Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Opublikowano 1 Maja 2009 Acha spoko pokombinuje, a nikt nie ma jakiegos bezawaryjnego sposobu
iwadrian Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 jest bezawaryjny sposób: okleić i pomalować na aucie
mamci Opublikowano 2 Maja 2009 Opublikowano 2 Maja 2009 racja ale już się ich nie wyczyści z tej "rdzy" (wiem że to alu i nie rdzewieje ale tak wygląda) tym bardziej że od spodu miałem to samo więc nowy lakier by długo nie wytrzymał.
Cineksik Opublikowano 2 Maja 2009 Opublikowano 2 Maja 2009 ...wiem że to alu i nie rdzewieje ale tak wygląda... alu się utlenia i tak wygląda
mamci Opublikowano 2 Maja 2009 Opublikowano 2 Maja 2009 wiem że to utlenianie ale raczej nic to do samego malowania nie ma więc nie wspominałem
reikeb Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Opublikowano 4 Maja 2009 Acha czyli sa 2 metody albo sprobowac podwarzyc i modlic sie zeby nie pękły lub obkleic i pomalować na samochodzie, no nic bede cosik kombinowal. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi