Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Migająca kontrolka świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przegladałem podobne wątki, ale nie było konkretnej odpowiedzi... Gdy przekrece zapłon i poczekam jakieś 30 sekund to zaczyna mrugać kontrolka od świec. To samo dzieje się gdy odpale auto i po jakiś 30 sekundach również zaczyna mrugać kontrolka od świec. Czym to jest spowodowane???

Opublikowano

błąd w silniku :vaglogi:

Opublikowano

jest to sygnał wysyłany kierowcy przez sterownik silnika, który daje znać o niesprawnym działaniu któregokolwiek sensora badającego parametry pracy silnika i innych układów samochodu - konieczne jest odczytanie zapisanego w sterowniku kodu błędu za pomocą programu i interfejsu diagnostycznego VAG-COM.

Opublikowano
  • Autor

Ok czyli bez Vag'a się nieobejdzie.

Dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

migająca kontrolka świec żarowych jest powodem braku światła stopu :D przynajmniej u mnie tak było lub spalony bezpiecznik stopu

Opublikowano

Może być wiele przyczyn od czujnika stopu do czujnika wzniosu iglicy więc żeby nie po omacku to najlepiej VAG

Opublikowano
  • Autor

Właśnie stopa już sprawdziłem i inne światła też. Jutro jeszcze sprawdze bezpieczniki, a jak nie to jade własnie na Vag'a

Opublikowano

ja mialem zle zakodowany sterownik:)

Opublikowano

Miałem ten sam problem.Po naciśnięciu pedału hamulca gasło a potem znowu mrugał uparcie.Jak napisał kolega wyżej problem ,,ze stopem" ,ja wymieniłem czujnik stopu i jest spoko.

Opublikowano
  • Autor

u mnie skończyło sie poprostu na skasowaniu błedu vagiem i broblem znikł i niewraca narazie także temat mozna zamknąć

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam ja mam tez ten sam problem z migającą kontrolka świec żarowych po dopaleniu Niuni po 15 sek zaczyna migać kontrolka ś ż a na vagu pokazało mi tylko takie błędy

01367

01370

01371

01372

01374

01369

01368 te wszystkie błędy są związane z alarmem drzwi klapa i bagażnikiem

01337 ale nie wiem co to za błąd bo nie umie się doszukać a niemieckiego nie znam :( pomóżcie dodam ze znalazłem coś takiego

01337 Türinnengriffbeleuchtung •Door interior grasp lighting •Verlichting binnen-handgreep deur