Opublikowano 9 Sierpnia 20232 l Dziś skanowałem VCDS i wyskoczył mi dziwny błąd Awaria systemu parkowania 01327 co dziwne System działa ! a błędu nie da się wyrzucić wyczyścić
Opublikowano 9 Sierpnia 20232 l Autor Ok zrobię jutro ten błąd wystąpił na magistrali CAN, We wcześniejszym punkcie świeci się na czerwono system parkowania brak komunikacji.. Dziwne w tym to że wszystko działa a błędu nie da się wyrzucić , Ale może coś się przestawiło na kodowaniu. Coś czego nie ma moje auto stąd ten błąd , testowałem 3 rodzaje VCDS spolszczonych jedna z wersji wyrzuciła mi nieprawdopodobne błędy z systemów które nie występują w aucie lub były przyporządkowane innym systemom może kodowanie się zmieniło..
Opublikowano 9 Sierpnia 20232 l 27 minut temu, Gapinski napisał(a): może kodowanie się zmieniło.. Kodowanie samo z siebie się nie zmienia.
Opublikowano 18 Sierpnia 20232 l Autor Wreszcie udało mi się zrobić ponowny skan toteż go podsyłam , zaznaczam że system parkowania działa a błąd daje się odczytać jedynie z CAN
Opublikowano 18 Sierpnia 20232 l Kolego wrzuć kompletny auto-scan w formie pliku .txt a nie zdjęcie, które nic tu nie wnosi.
Opublikowano 18 Sierpnia 20232 l Autor 4 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Kolego wrzuć kompletny auto-scan w formie pliku .txt a nie zdjęcie, które nic tu nie wnosi. Log-ZKL -WAUZZZ8K6FN045556-257460km-342.txt
Opublikowano 18 Sierpnia 20232 l Teraz dopiero zauważyłem w profilu, że masz poliftowe B8, więc nie ma prawa mieć komunikacji ze sterownikiem PDC, gdyż w poliftach tego sterownika fizycznie nie ma. Ich funkcję w poliftach przejął sterownik BCM1 (moduł centralnej elektryki). Zmieniałeś coś w kodowaniach w sterowniku 19 Gateway? Edytowane 18 Sierpnia 20232 l przez Muskel1
Opublikowano 18 Sierpnia 20232 l Autor Być może coś wklikałem w pomocniku kodowania pamiętam coś tam zrobiłem na nawet zdjęcie zrobiłem ale robiłem reset telefonu i wszystko mi padło , jak zauważyłeś padły mi też głośniki w drzwiach tylnych i wzmacniacz impedacji
Opublikowano 18 Sierpnia 20232 l Wejdź w sterownik 19, następnie w listę połączeń i otworzy Ci się lista z wszystkimi zameldowanymi sterownikami. Wyszukaj sterownika 10 (asystenta parkowania) i odznacz go, następnie zatwierdź i zamknij, bo możliwe, że masz zaznaczonego.
Opublikowano 19 Sierpnia 20232 l Autor Problem rozwiązałeś poraz kolejny? był zaznaczony ptaszek odznaczylem zatwierdziłem i po problemie została mi ta nieszczęsne głośniki w drzwiach wzmacniacz impedancji , i wersja oprogramowania. Wielki szacunek dla Ciebie za wiedzę jaką posiadasz dzieląc się z ludźmi takimi jak ja ..dziekuje
Opublikowano 19 Sierpnia 20232 l Grają te tylne średniotonowe głośniki w drzwiach? 19 minut temu, Gapinski napisał(a): wersja oprogramowania https://m.youtube.com/watch?v=7dANLrkyipU
Opublikowano 19 Sierpnia 20232 l Autor Dziękuję za link do filmu korzystał w nim z kalkulatora do przeliczania próbowałem poszukać w sieci ale nie znalazłem ...
Opublikowano 19 Sierpnia 20232 l Tu masz kalkulator XOR. www.xor.pw Wchodzisz na tę stronę i otworzy Ci się kalkulator. W pierwszym polu wpisujemy wartości odczytaną z VCDS powiedzmy podam dla przykładu 12345 w polu „I. Input” zmieniamy na "Decimal (base 10) W drugim polu zmieniamy „II. Input” także na „Decimal (base 10)” i wpisujemy w wolnym polu liczbę 51666. W trzecim polu „III. Output” zmieniamy także na „Decimal (base 10)” Naciskamy "Oblicz XOR" Obliczoną wartość wpisujesz w kanale 15. Tu dla przykładu jak powinno wyglądać gdy odczytana wartość byłaby 12345.