Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Awaria systemu parkowania w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Możesz możesz..pomagaj.wasze pokolenie szybciej przyswaja wszelkie nowinki motoryzacyjne obecne pojazdy to przede wszystkim prawidłowa diagnoza ...i komputer..mechanicznie jestem w stanie coś nie coś zrobić ..ale komputer to nie moja bajka.

Opublikowano
34 minuty temu, Gapinski napisał(a):

Możesz możesz..pomagaj.wasze pokolenie szybciej przyswaja wszelkie nowinki motoryzacyjne obecne pojazdy to przede wszystkim prawidłowa diagnoza ...i komputer..mechanicznie jestem w stanie coś nie coś zrobić ..ale komputer to nie moja bajka.

No tak jest, bez narzędzia diagnostycznego w obecnych pojazdach ciężko zdiagnozować usterkę.

Opublikowano
  • Autor

Ostatnie pytanie padły mi głośniki średnio wysoko tonowy w tylnych drzwiach najpierw był jeden teraz mam informacje że też drugi powiedz mi jakie tam siedzą i jakimi można je zastapić bez przeróbek.

Opublikowano

Zanim zaczniesz wymieniać głośniki sprawdź czy oby na pewno to głośniki padły. Może tylko przewody do nich znajdujące się w przelotce między koroserią a drzwiani pękły.

Zastąpić musisz oryginalnymi takimi jakie były. Musisz rozebrać i sprawdzić co masz zamontowane. Były 3 różne systemy. Pasywny, aktywny ASS oraz Bang & Olufsen. W auto-scanie widzę, że nie masz zewnętrznego wzmacniacza więc na 100% nie masz B&O. Pasywnego raczej też nie masz, więc przypuszczam, że masz ASS (Audi Sound System) i takich musisz szukać. Na głośnikach będzie naklejka z numerem części.

Jeżeli się nie mylę, to ASS i system pasywny miały takie same głośniki czyli średnio- i niskotonowy to nr części 8K0035411 (nie pomyl się z nr części  8K0035411A bo to są głośniki B&O) wysokotonowy to nr części 4F0035399A.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki jak sprawdzić przewody w przelotkach? Między drzwiami a karoserią?

Opublikowano

Tak. Między drzwiami a karoserią. Naprościej sprawdzić głośnik. Wypiąć wtyczkę i podać na niego sygnał z innego źródła audio. Jak zagra to wiadomo, że problem leży po stronie wiązki. Jak nie zagra to problem leży po stronie głośnika.

Opublikowano
  • Autor

Ok dzieki

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witaj dawno mnie tu nie było ale jak zwykle problem.bład 01043 Nie prawidłowa wersja oprogramowania sterownika na forach naszych i zagranicznych nie ma szczegółowych opisów jak to usunąć - jak zwykle POMÓŻ 

Opublikowano

Robiłeś update MMI? Wersję softu i mapy?
Wrzuć pełny auto-scan.

Opublikowano
  • Autor

Nic nie robiłem to dziwne sorry zaraz po zakupie auta w 2021 kupiłem mapy wraz aktywatorem od Polaka z Niemiec , był błąd jak prześadzisz nasza korespondencje . Ale w sobotę byłem na naprawie klimy bo miałem błąd czujnika temperatury i chyba po tej operacji wskoczył ten błąd 

IMG_20240603_114144.jpg

IMG_20240603_121328.jpg

Opublikowano

Błąd ten nie ma nic wspólnego z czujnikiem temperatury. Nie aktualizowałeś innych sterowników lub wgrywałeś spolszczenie?

Opublikowano
  • Autor

Nie nic z tych rzeczy kodowałem akumulator kilkakrotnie gdyż montowałem nowy Varty ale nie miał kodu gdyż osiągnął niskie wartości nie działa mi Start Stop i to mnie irytuje i wkurza bo zawsze działał 

Opublikowano

Wrzuć zdjęcie z zielonego menu z punktu ->dtc->qualified_dtcs

Opublikowano
  • Autor

Napisz mi krok po kroku jak dojść do tej funkcji

Opublikowano

Wchodzisz w zielone menu i scrollujesz do wymienionej pozycji i tam wchodzisz.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

1717498574986321739812610099097.jpg

Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem jeszcze to

171749874252449032082567699182.jpg

Opublikowano

To wjdź teraz też w zielonym menu w dtc/control. Pokaże Ci się takie okno

Po wpisaniu i zatwierdzeniu nowej wartości musisz wyjść z zielonego menu i przeprowadzić reboot jednostki (trzema przyciskami). Jaj MMI na nowo wystartuje, podpinasz komputer, łączysz się ze sterownikiem 5F i kasujesz błą oraz sprawdzasz czy powróci.

Może się udać ale nie u wszystkich działa.

20240604_133003.jpg

Screenshot_20240604_133628_Opera.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dziwna sprawa nie wiem co się tak naprawdę dzieje bo  nic nie zrobiłem tamten błąd zniknął w jego miejsce wskoczył bład przerwy w obwodzie wzmacniacza antenowego, a przerwa w mikrofonach lewy i prawy są  w radiu

Opublikowano
  • Autor

Witaj wykonałem wszystkie czynności i zginął mi błąd Transformatora Impedancji radio mam czyste ale mikrofony zostały w 5f wcześniej były w radiu mikrofony to faktyczną przerwa w obwodzie i gdybym wyjął Radio bo pewnie tam są podczepione bo nie świadomie zrobiłem zwarcie grzebiąc w podświetleniu podsufitki one są tam wczepione słyszałem jakby zwarcie było w okolicy radia i pewnie tam się coś sfajczyło , boję się w nim grzebać bo tam jest cały układ MMI choć telefon łączy się za pomocą Blututa

I tu jest pytanie gdzie szukać