d3moDinho Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Witam, z mojej A4 B7 1.9TDI BRB wydobywa się dziwny dźwięk, (pasażer twierdzi, że z tyłu spod spodu/w kole), jakby blacha i ucicha nawet jak leciutko wcisnę hamulec, zmieniane były klocki z tyłu i od tamtej pory to się zaczęło, wszystko w okolicach hamulca wydaje się w porządku, jakieś pomysły co to może być? Prowadnice wyjmowałem i smarowałem.
Langista Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Sprawdź czy tarcza kotwiczna jest prosta, często przy pracy z tyłu ktoś przez nieuwagę ją potrafi skrzywić i trze. Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Langista
d3moDinho Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Stukałem w nią i nie wydawało mi się, żeby o coś zaczepiała, mogę je wcale ściągnąć czy jest to niewskazane?
Langista Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Stukając nic nie da, trzeba ją wygiąć od tarczy. Możesz się jej pozbyć ale w tedy cały syf, błoto i kamyczki będą trafiać na wewnętrzną stronę tarczy co może uszkodzić i tarcze, i klocki.
d3moDinho Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zmieniłem prowadnice, śruby i gumy i dalej tłucze, tylko że ciszej i nie cały czas
Langista Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Przecież ja mówiłem o tarczy kotwicznej. Klocek ciasno wchodzi blaszkami w tłoczek, czy po podkładaniu wszystkiego możesz nim ruszać?
dekiel 13 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Auto na podnośnik i odpal silnik wrzuć bieg i niech druga osoba popaczy z latarką .
d3moDinho Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Tarczę kotwiczną sprawdziłem i siedzi dobrze i nic nie stuka jak kręcę kołem "na sucho" na podnośniku, tylko jak jadę to tłucze
d3moDinho Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Właśnie ciężko z tym, bo słychać go tylko jak jadę na wolnych obrotach. Wczoraj zmieniłem prowadnice i wydaje mi się, że jest lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi