Jump to content
IGNORED

A4 B6 1.9TDI AVB gaśnie

Recommended Posts

Posted

Mam od wczoraj problem z autem, mianowicie po odpaleniu coraz częściej wywala mi błędy ESP ABS 

Po czym gaśnie w przeciągu chwili, dzieje się też tak podczas jazdy, tylko można wcześniej przewidzieć co dzieje się z autkiem, bo rozbujać ją do 2tys obrotów jest prawie niemożliwe po ponownym włączeniu auto jedzie jak gdyby nigdy nic się nie stało.

Dodatkowo, jest żeby było ciekawiej, coś się stało z czujnikiem, tak myślę,  cofania, bo po wypięciu autko śmiga,  jak go wepnę,  to po wbiciu wstecznego biegu auto natychmiastowo gaśnie,  kontrolki radio itd też, jak wybije wsteczny i dam na luz, auto wraca do normy

20230820_201253.jpg

Posted

Błędy?

Posted

Podpiąłem do auta ELM, nie wykazał żadnych błędów 😅

Posted
51 minut temu, F4llen napisał(a):

Podpiąłem do auta ELM, nie wykazał żadnych błędów 😅

To nie nadaje się do diagnozowania.

Posted

Problem zdiagnozowany i naprawiony, problemem był przewód podciśnienia przy serwo, miał sporą dziurkę, a dziś rano jak jechałem pękł,  wymieniłem i auto działa jak należy, dzięki,

Posted
16 godzin temu, F4llen napisał(a):

Problem zdiagnozowany i naprawiony, problemem był przewód podciśnienia przy serwo, miał sporą dziurkę, a dziś rano jak jechałem pękł,  wymieniłem i auto działa jak należy, dzięki,

Kontrolki ESP i ABS mają się nijak do przewodu podciśnienia

Posted

A jednak, po wymianie przewodu auto zaczęło od razu odpalać normalnie zniknęły błędy i nie mam zarzutów do pracy

Posted

Byłem też u zaprzyjaźnionego mechanika podpięliśmy kompa i błędów nie bylo