Jump to content
IGNORED

Rezonacja drzwi kierowcy

Recommended Posts

Posted

Hej ! Nadstawcie uszy prosze i pomóżcie , bo dźwięki z tych drzwi przyprawiają mnie o zawrót głowy .

Drzwi kierowcy - uderzenia typu blacha o blachę w trakcie jazdy , najmniejszy garb, dziura co kol wiek i wydobywają się dźwięki.

JeZdzilem bez boczka , ruszałem tymi drzwiami wszystko sztywne, a jednak oddaje odgłosy.

370586576_2128440600683279_6196639721130217934_n.jpg

Posted

Może to prowadnica szyby, tobie  tam brzeczy .

Posted
10 godzin temu, A4b6quattro napisał(a):

Może to prowadnica szyby, tobie  tam brzeczy .

Oglądałem już wszystko kurcze i jest sztywno. Ale chyba rozbiórek jeszcze raz 😕

Posted

Zobacz te blaszki, co śrubki się przykreca z boczkiem 😁

Posted
26 minut temu, A4b6quattro napisał(a):

Zobacz te blaszki, co śrubki się przykreca z boczkiem 😁

Mógłbyś mi zaznaczyć na zdjęciu które ?

Największy dźwięk jest po lewej stronie drzwi , gdzieś na wysokości zamka. Ale zamek sztywny .

Posted

Mocowanie klamki zewnętrznej sprawdzałeś? Może jest nie do końca zapięte.

Posted

W tel.słabo to widzę, ale to są te, co przykręcasz boczek u góry na bodajże pięć  śrubek, i dekorem przykrywasz.

Posted

A ta śruba duża na rogu torx, od ramki dokrecona dobrze.Ten rezonans to się tak niesie😁

Posted

Przepraszam za off... @A4b6quattro nie wiem czy wiesz, ale posty można edytować, nie nabijać kolejne, to już kolejny wątek, w którym widzę jak wypowiadasz się post pod postem i wygląda to..., a czyta jeszcze gorzej.

• Like 1
Posted

Polecam sprawdzić nakładki klamek zewnętrznych one potrafią wkurzająco dzwonić A na pierwszy rzut oka wydają się sztywne. Podkleić je taśma dwustronną na gąbce :)

Posted

Ok , próbuje działać dalej , ale to juz chyba na weekend . Będę jeździł  z głośniejszą muzyka póki co :D Dziękuje za rady ! Jak cos sie ogarnie to dam znac