Opublikowano 1 Września 20232 l Witam jestem nowy i mam problem z moją a4 b9 od jakiegoś czasu przy prędkościach autostradowych zapala się komunikat o awari napędu i auto przestaje przyspieszać i nie zmienia biegów nawet jak zredukuje ręcznie to nie przyspiesza, gdy się zatrzymam zgaszę i odpalę to jest wszystjo okej, dzisiaj jak w tym trybie awaryjnym chwilę jechałem to nagle zaczął przyspieszać l potem przestał można powiedzieć że jedzie jak chce, po podłączeniu komputera pokazuje błąd z 3 pompką płynu chłodzącego i dzisiaj jeszcze pokazało błąd regulacji ciśnienia doładowania czego wcześniej nie było.w załączniku wyślę kopie skanu z vcds. Spotkał się ktoś w was z takim czymś? Proszę o jakieś porady od czego zacząć i gdzie szukać... DOC-20230901-WA0006..docx
Opublikowano 2 Września 20232 l Autor Muskel1 wydaje mi się że ta pompa nie ma wpływu na awarie układu napędowego ale mogę się mylić
Opublikowano 2 Września 20232 l Autor Wcześniej też miałem takie same objawy a nie pokazywało tego błędu dopiero wczoraj się pojawił, a jeśli chodzi o tem błąd niedoładowania to od czego najlepiej zacząć?
Opublikowano 2 Września 20232 l Tu masz 2 przyczyny. 13865 - Pompa pynu chodzcego chodnicy powietrza doadowujcego 19225 - Regulacja cinienia doadowania
Opublikowano 2 Września 20232 l Autor Czyli turbo do regeneracji czy jakiś czujnik jeśli chodzi o to doładowanoe?
Opublikowano 2 Września 20232 l W pierwszej kolejności Pompa pynu chodzcego chodnicy powietrza doadowujcego do weryfikacji/wymiany. Później szukanie przyczyny niedoładowania jeżeli problem nadal występuje.
Opublikowano 2 Września 20232 l Autor Okej tak zrobię a mam pytanie jeszcze zakodowałem asystent pasa ruchu ale nie pokazuje mi nic na zegarach trzeba kamerę zresetować czy coś?
Opublikowano 3 Września 20232 l Autor Rozwiązanie Problem rozwiązany wszystkie błędy zniknęły a powodem tego był jeden mały bezpiecznik? Kodowanie też poprawiłem i asystent pasa działa ale pokazuje tylko ciągle linie nie wiem czy w audi to normalne i w mmi pokazuje że trybu asystenta pasa ruchu nie można włączyć chociaż wszystko działa.
Opublikowano 3 Września 20232 l 6 minut temu, Rozum napisał(a): Kodowanie też poprawiłem i asystent pasa działa ale pokazuje tylko ciągle linie Aby linie pokazywało na zielono, czyli aby asystent rozpoznał tor jazdy, droga a raczej pasy na niej, muszą mieć odpowiednią szerokość. Na za wąskich drogach nie rozpoznaje toru jazdy. Dodatkowo asystent działa dopiero po przekroczeniu 60 km/h.
Opublikowano 15 Marca 20242 l W dniu 3.09.2023 o 16:20, Rozum napisał(a): Problem rozwiązany wszystkie błędy zniknęły a powodem tego był jeden mały bezpiecznik? Kodowanie też poprawiłem i asystent pasa działa ale pokazuje tylko ciągle linie nie wiem czy w audi to normalne i w mmi pokazuje że trybu asystenta pasa ruchu nie można włączyć chociaż wszystko działa. Jaki bezpiecznik i gdzie on się znajduje? Mam tej sam błąd ale auto zachowuje się normalnie. Błąd wyświetla się po 20- 50 minutach jazdy. Po zgaszeniu znika i znowu po kilkudziesięciu minutach się pojawia
Opublikowano 15 Lipca 20242 l W dniu 3.09.2023 o 16:20, Rozum napisał(a): Problem rozwiązany wszystkie błędy zniknęły a powodem tego był jeden mały bezpiecznik? Kodowanie też poprawiłem i asystent pasa działa ale pokazuje tylko ciągle linie nie wiem czy w audi to normalne i w mmi pokazuje że trybu asystenta pasa ruchu nie można włączyć chociaż wszystko działa. Możesz zdradzić gdzie ten bezpiecznik? Bo napotkałem podobny problem i wolę zacząć od sprawdzenia najprostszych przyczyn