Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dźwięk po wymianie rozrządu w A4 B6 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od początku kilka dni po wymianie rorzadu napinacza paska wielorowkowego oraz kompletnego napinacza w moim audi jest słyszalny taki dziwek .. trudno mi określić wiec wstawiam film. Na zimnym silniku wystepuje częściej a najczęściej kiedy kręcę lekko kierownica, dodam ze po ściągnięcie paska wielorowkowego dźwięk ustępuje jest cisza. Przy on of klimatronic nic się nie zmienia. Jak autko się nagrzeje wystepuje rzadziej czy to pompa wspomagania ? Pozdrawiam 

Opublikowano

To mi brzmi jak na rozwalony kompresor klimatyzacji. Po zdjęciu paska osprzętu pokrec osobno pompą wspomagania i kompresorem, na moje kompresor będzie tak tłuc.

Opublikowano

Cześć zrobiłem tak sprawdziłem i wlasnie nie po kręceniu kołem od wspomagania i kompresora nie zauważyłem nic nie pokojacego dodam ze jak się silnik dość mocno rozgrzeje w tych temperaturach 20-30 minut pracy jest cisza 

Opublikowano

Jak po zdjęciu paska osprzętu jest cisza, to w osprzęcie szukaj problemu. Alternator, kompresor, pompa takiego dźwięku nie wyda.

Opublikowano

A dlaczego uważasz ze pompa takie dźwięku nie wyda? 
tak jak wyżej pisałem zrobiłem to. Alternator jest sprawdzony wiec odpada napinacz również nowy 

Opublikowano

Bo jest tak zbudowana, że rzęziła by cały czas, nie stukała. To są stuki które ja bym skierował w kompresor klimatyzacji. Klima działa w ogóle?

Opublikowano

Tak klimatyzacja działa, obroty się zmieniają w środku chłodzi. 
Z tego co się orientuje to jest to model denso ze sprzęgłem bo kiedyś go regenrowalem. Ściągając pasek kręcąc kołem od sprężarki nie słuchać żadnych niepokojących dźwięków ani nie ma luzów. Mam w planach kupić krótszy pasek, ominąć sprężarkę żeby to zweryfikować chyba tak będzie najpewniej 

Opublikowano

Wszystko na bank dobrze dokręcone? Napinacz nie ma żadnego luzu?