QuikSilver Opublikowano 7 Września 2023 Opublikowano 7 Września 2023 Cześć!!! niby banalne pytanie ale ktoś kto temat zna to pomoże, mianowicie jak jest zrobione to w 1.8T quattro, ośka pewnie tak samo, jak jest poprowadzone odpowietrzenie baku, oglądam zdjęcia opisy na etka i jest mętlik. Czy ze zbiornika idzie jakiś przewód w okolice wlewu paliwa a później do filtra węglowego, czy łączy się z czymś jeszcze po drodze, czy od razu do filtra? Połączenie samego filtr mnie interesuje bo ma 3 otwory. jeden na pewnie idzie do zaworka przy filtrze powietrza, drugi to pewnie opary ze zbiornika a 3 to od czego przewietrzanie filtra ? mam wersje US i jest to inaczej zrobione u mnie też są trzy otwory, ale muszę przerobić to na europe i szukam informacji, jak ściągnę przewody z mojego filtra to w jednym czuć benzynę, wnioskuje że to od oparów, w drugim jest podciśnienie które powinno zasysać te opary, a trzecie połączenie jest od specjalnej pompki która sprawdza czy jest szczelny układ i pewnie dostarcza powietrze żeby filtr się regenerował. jest trochę informacji o przerobienie/ wyrzuceniu tego filtra, nawet na naszym forum ale to było dawno i z tymi osobami nie ma kontaktu, jedni twierdza że łączymy przewody razem i jest okey inni że trzeba zrobić odpowietrzenie. zdjęcie zbiornika poglądowe z portalu.
Kuba03 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Witam, rozwiązałeś może ten problem? Sam mam podobny problem do rozwiązania i nigdzie nie mogę znaleść odpowiedzi .
QuikSilver Opublikowano 20 Sierpnia Autor Opublikowano 20 Sierpnia chciałem zostawić ori filtr gdzieś go upchać w nadkole ale wszyscy sie bali to zrobić, wieć kupiłem z wersji europejskiej, musiałem połączyć przewody i jeden pociągnąć do przodu auta, mam wrażenie ze ciężej się tankuje, i czasami czuć benzynę szczególnie jak się zatrzymuje, ale do sprawdzenia jest jeden zaworek bo wyglada jak by był pęknięty, a cały ten system znajduje się obok filtra kabinowego więc ma prawo coś zaciągnąć
Rekomendowane odpowiedzi