Jump to content
IGNORED

Dziwne problemy z klima / wiatrakiem

Recommended Posts

Posted

Witam 

Mam problem z klimą a mianowicie chlodzi tylko wtedy gdy jade ponad 120 lub gdy dojezdzam do swiatel lub stoje czy na rondzie , ogolnie jak odpale auto na zimnym to nie chlodzi dopiero jak sie nagrzeje i postoje chwile to wieje zimne , klima swiezo nabita wymieniona sprezarka skrapacz osuszacz dlawik . Ogolnie pojawilo sie to przy wyzszych temperaturach powyzej 28 na zewnatrz wczesniej wszystko okej bylo . Bylbym wdzieczny za pomoc czy sugestie  

Posted

Błędy w sterowniku klimatyzacji są? Bo od tego trzeba zacząć. Czy na postoju ale wyższych obrotach klimatyzacja zaczyna działać?

Posted (edited)

błedów brak , klimatyzacja dziala tak  jak mowię gdy stane rozgrzanym autem lub jade dosc wolno  lub podczas jazdy z  wysoka predkoscia , według mnie gdy plyn chlodniczy jest na tyle goracy ze sterownik silnika wymusza wlaczenie wentlatora a podczas jazdy gdy pęd wiatru chlodzi chlodnice , 

Edited by Izo
Posted

Zapytałem się, czy jak na postoju dodasz gazu, to czy działa klimatyzacja. Z tego jak piszesz trudno wywnioskować co jest błędem.

Zrób kilka jazd próbnych z podpiętym interfejsem diagnostycznym, posprawdzaj temperatury z czujników, czy pokrywają się z odcięciem klimatyzacji, oraz z odczytami z czujnika G65 i zaworu sprężarki.

Posted

ogolnie to wygladalo tak ze cisnienie roslo do ok 16 bar i potem spadalo , Dzis bylo ok 24/25 stopni i jak jechalem to caly czas zimne lecialo zwlaszcza jak dojezdzaem albo stalem na swiatlach , w momencie gdy wiatrak dzialal na max wydajnosci (2 bieg) na postoju super chlodzilo , czy mozliwe jest ze wentylator jest wadliwy czy jakis sterownik ?