Jump to content
IGNORED

Słaby akumulator

Recommended Posts

Posted

witam mam słaby akumulator w mojej audi a4b6 1.8t 190k       60 ah        i średnio się znam na temacie wiec ktoś mi doradzi jaki model/mac kupić?

Posted

Dlaczego sądzisz że masz słaby akumulator?

Do tego silnika:
Bosch S40 05/S50 05
Centra CB620/CA640

Jenox 062614

Varta D24/D15

Posted

tak jak mówiłem  słabo się znam na temacie ale znajomek mi powiedział  i coś tam po necie poczytałem ze 60 jest za słaba  powinno być co najmniej 62 ah i mam wrażenie  ze na strzała nie odpala i to o to najbardziej chodzi bo jakiś czas temu widziałem jak kolega co prawda ma diesel i inny silnik aku 74 jak dobrze pamiętam i lepiej odpalało mu to

Posted

2 ah nic nie dadzą może masz juz słaby aku i zamiast np 720 EN zostało ze 300 kupisz nowy 60ah i bedzie git  ale na twoim miejscu jak koniecznie chciałbys zmienic to brałbym 72 ah ja mam 1.8t i mam 100ah ale mam webasto i wgl ful opcje 

Posted (edited)
4 godziny temu, RAfał bbbb napisał(a):

tak jak mówiłem  słabo się znam na temacie ale znajomek mi powiedział  i coś tam po necie poczytałem ze 60 jest za słaba  powinno być co najmniej 62 ah i mam wrażenie  ze na strzała nie odpala i to o to najbardziej chodzi bo jakiś czas temu widziałem jak kolega co prawda ma diesel i inny silnik aku 74 jak dobrze pamiętam i lepiej odpalało mu to

To co podajesz to pojemność aku i niewiele ma to wspólnego czy samochód odpala lepiej czy słabiej. Diesle zazwyczaj maja większe akumulatory, z większym prądem..., podobnie jak samochody z większa ilością "bajerów".

Edited by tass