petroni7 Opublikowano 2 Października 2023 Opublikowano 2 Października 2023 Witam, mam problem z otwieraniem szyby od strony pasażera. Od jakiegoś czasu nie ma żadnej reakcji zarówno przy naciśnięciu przycisku od strony kierowcy jak i pasażera. Raz załapie i szyba się otworzy ale potem jest problem z jej zamknięciem. z góry dziekuje za porady
Rozwiązanie P.Wiśnia Opublikowano 2 Października 2023 Rozwiązanie Opublikowano 2 Października 2023 Sprawdź przewody w przelotce od karoserii do drzwi. Jeżeli kable będą całe to wtedy sprawdź jak wygląda stan instalacji w drzwiach oraz czy wtyczka prawidłowo styka i nie jest zaśniedziała.
petroni7 Opublikowano 3 Października 2023 Autor Opublikowano 3 Października 2023 19 godzin temu, P.Wiśnia napisał(a): Sprawdź przewody w przelotce od karoserii do drzwi. Jeżeli kable będą całe to wtedy sprawdź jak wygląda stan instalacji w drzwiach oraz czy wtyczka prawidłowo styka i nie jest zaśniedziała. Faktycznie, przewody są urwane. Wystarczy jak je polutuje czy zabezpieczyc je jakoś można?
Muskel1 Opublikowano 3 Października 2023 Opublikowano 3 Października 2023 Nową wiązkę. Lutowanie długo nie wytrzyma, bo przewody połamią się w miejscu lutowania.
P.Wiśnia Opublikowano 3 Października 2023 Opublikowano 3 Października 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, petroni7 napisał(a): Faktycznie, przewody są urwane. Wystarczy jak je polutuje czy zabezpieczyc je jakoś można? Ja u siebie dosztukowałem, polutowałem i trzyma się bez problemu. Edytowane 3 Października 2023 przez P.Wiśnia
Muskel1 Opublikowano 3 Października 2023 Opublikowano 3 Października 2023 Dosztukowanie to inna bajka. Jeżeli dosztukowałeś wystarczająco długie przewody, tak aby miejsca lutowań były nieruchome, to może to i przetrwa. Jeżeli natomiast zlutujesz tylko popękane miejsca, które cały czas się zginają przy otwieraniu i zamykaniu, to długo to nie wytrzyma. Wiązka naprawcza nie kosztuje dużo i jest najlepszą i długotrwałą opcją.
P.Wiśnia Opublikowano 3 Października 2023 Opublikowano 3 Października 2023 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Dosztukowanie to inna bajka. Jeżeli dosztukowałeś wystarczająco długie przewody, tak aby miejsca lutowań były nieruchome, to może to i przetrwa. Jeżeli natomiast zlutujesz tylko popękane miejsca, które cały czas się zginają przy otwieraniu i zamykaniu, to długo to nie wytrzyma. Wiązka naprawcza nie kosztuje dużo i jest najlepszą i długotrwałą opcją. Do przednich kosztuje około 130zł, a tylnych około 80(korby). Ja u siebie musiałem wszystkie przelotki w drzwiach naprawiać + przelotka klapy bagażnika. Więc trochę zaoszczędziłem, a dałem z zapasem więc mogą one trochę pracować. Bez problemu wytrzyma kolejne 20 lat.
Rekomendowane odpowiedzi