Gość Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 Cześć, od kilku dni mam problem z sprzęgłem, rano wsiadam do auta i ledwo da się wbić biegi, każdy ledwo wchodzi z oporem i naprawdę trzeba użyć siły, po kilkunastu km biegi zaczynaja wchodzić dużo lżej. dodam ze pedał sprzęgła odbija w jakiś 75% a gdy już przejadę dłuższa trasę to dość ze biegi zaczynaja lepiej wchodzić to pedał zaczyna odskakiwać do końca. gdzie szukać problemu? Nieszczelność? zapowietrzony? wysprzeglik?
Langista Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 Jak dawno płyn hamulcowy nie był wymieniany to pierwsze co kłania się jego wymiana, potem olej w skrzyni.
Gość Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 8 minut temu, Langista napisał(a): Jak dawno płyn hamulcowy nie był wymieniany to pierwsze co kłania się jego wymiana, potem olej w skrzyni. Olej w skrzyni 3 lata temu. olej hamulcowy 4mies temu, był zielony zgnity stary a nowy żółciutki świeży, z dnia na dzień wydaje mi się ze jest ciężej wbijać biegi do momentu nagrzania silnika.
george Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 Na ciepło był problem z wbiciem wstecznego, odpowietrzony wysprzęglik, nawet wymiana nie pomogła. Sprawę rozwiązało sprzęgło. U Ciebie jest odwrotnie, zacznij od odpowietrzenia wysprzęglika.
Gość Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 A czy jest możliwe żeby tak sam z siebie się zapowietrzył czy szukać od razu nieszczelności jakiejś? Wcześniej biegi wchodziły bardzo gładko mam wrażenie ze z dnia na dzień, dzień po dniu, nasila się opór z wbiciem na zimnym.
Langista Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 Ile km od tej wymiany zrobiłeś i jaki olej tam był wlany? Dobrze odpowietrzony układ po wymienię płynu?
george Opublikowano 20 Października 2023 Opublikowano 20 Października 2023 7 godzin temu, Frrrrr napisał(a): A czy jest możliwe żeby tak sam z siebie się zapowietrzył czy szukać od razu nieszczelności jakiejś? Wcześniej biegi wchodziły bardzo gładko mam wrażenie ze z dnia na dzień, dzień po dniu, nasila się opór z wbiciem na zimnym. Jeżeli było coś robione przy hamulcach z niskim stanem płynu to mogło się tak stać. Na starych wysprzęgliku można było wrzucić wsteczny, na nowym już nie.
Gość Opublikowano 21 Października 2023 Opublikowano 21 Października 2023 A czy nieszczelność serwa hamulcowego może mieć wpływ na objawy które opisałem? Coś mam jeszcze z serwem, po wejściu do auta gdy jest na postoju dłuższym, pedał hamulca twardy jak skala, po odpaleniu i tak mega ciężko i ledwo hamuje
Langista Opublikowano 21 Października 2023 Opublikowano 21 Października 2023 Jak najbardziej może tak być.
Gość Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 Wczoraj było troszkę cieplej i kurczę troszkę mu przeszło, po odpaleniu na zimnym silniku, wsteczny trochę z oporem mocnym wchodził ale dużo lepiej niż w poprzednie dni a reszta biegów dużo lepiej niż w wcześniejsze dni, jutro jak znajdę czas będę próbować dojść o co chodzi
Rekomendowane odpowiedzi