Tomafx Opublikowano 21 Października 2023 Opublikowano 21 Października 2023 (edytowane) Witam. Po sprzedaży poprzedniej A5 8T 2015r 2.0 tdi quattro - bardzo fajne auto, dobrze mi się jeździło nim, nigdy mnie nie zawiódł, jednak ostatnio robiłem za mało kilometrów i głównie po mieście dlatego padła decyzja teraz na coś w bezynie. Wybrałem audi a5 2019r 2.0 tfsi 245 km , w automacie, quattro, pakiet s-line. Auto kupiłem z salonu polskiego z przebiegiem ok 34 tyś km gwarancja itd. Wersja wyposażenia dla mnie wystarczająca. Na dzień dobry okleiłem listwy w tzw. carbon. Mam kilka planów na auto, ale ruszę konkretnie na wiosnę. Narazie opony zimowe trzeba kupić. Poniżej foto. Jak będę miał czas i miejsce to wrzucę więcej foto. Było : Jest: Mam pytanie. Chciałem odpalić navi i jest taki komunikat jak na foto po niżej. Co to znaczy? Nie ma map i trzeba wgrać? Czy coś innego trzeba zrobić? Edytowane 10 Maja przez Tomafx
dekiel 13 Opublikowano 21 Października 2023 Opublikowano 21 Października 2023 Auto klawe. Zrób konkretna sesję jaka mu sie należy a nie dwie foty miedzy blaszakami.
Tomafx Opublikowano 21 Października 2023 Autor Opublikowano 21 Października 2023 Będzie sesja, narazie coś na szybko. Auto wczoraj kupiłem.
liquid8p Opublikowano 22 Października 2023 Opublikowano 22 Października 2023 15 godzin temu, Tomafx napisał(a): Witam. Po sprzedaży poprzedniej A5 8T 2015r 2.0 tdi quattro - bardzo fajne auto, dobrze mi się jeździło nim, nigdy mnie nie zawiódł, jednak ostatnio robiłem za mało kilometrów i głównie po mieście dlatego padła decyzja teraz na coś w bezynie. Padło na audi a5 2019r 2.0 tfsi 245 km , w automacie, quattro, pakiet s-line. Auto kupiłem z salonu polskiego z przebiegiem ok 34 tyś km gwarancja itd. Wersja wyposażenia dla mnie wystarczająca. Na dzień dobry okleiłem listwy w tzw. carbon. Mam kilka planów na auto, ale ruszę konkretnie na wiosnę. Narazie opony zimowe trzeba kupić. Poniżej foto. Jak będę miał czas i miejsce to wrzucę więcej foto. Mam pytanie. Chciałem odpalić navi i jest taki komunikat jak na foto po niżej. Co to znaczy? Nie ma map i trzeba wgrać? Czy coś innego trzeba zrobić? Pewnie trzeba wykupić abonament, jak w bmw. Fura ładna, czekam na więcej zdjęć
Muskel1 Opublikowano 22 Października 2023 Opublikowano 22 Października 2023 15 godzin temu, Tomafx napisał(a): Mam pytanie. Chciałem odpalić navi i jest taki komunikat jak na foto po niżej. Co to znaczy? Nie ma map i trzeba wgrać? Czy coś innego trzeba zrobić? Brak karty SD z mapą i aktywacją w slocie.
Tomafx Opublikowano 22 Października 2023 Autor Opublikowano 22 Października 2023 Ok, dzięki za info. Już mniej więcej wiem o co chodzi. Będę działał w listopadzie z navi. Nowe zimówki już na miejscu. W listopadzie wymiana.
egon47 Opublikowano 2 Listopada 2023 Opublikowano 2 Listopada 2023 Gratki fajnego wozu witamy w kręgach grupy A5 👍
Tomafx Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Opublikowano 6 Listopada 2023 (edytowane) Witam. Na wiosnę chcę kupić felgi 20 cali. Mam upatrzone 2 wzory. Który będzie bardziej pasował do a5. Oba mi się podobają. Ewentualnie takie wzory ale 19 cali, jeśli 20 będą za duże- zawieszenie s-line. Nie bede obijał bardziej. Edytowane 6 Listopada 2023 przez Tomafx
Tomafx Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Opublikowano 6 Listopada 2023 Godzinę temu, marcinch001 napisał(a): Felgi drugie fajne . 👍
Tomafx Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2023 (edytowane) Mały modzik cieszący oko. Edytowane 18 Grudnia 2023 przez Tomafx
Tomafx Opublikowano 11 Stycznia Autor Opublikowano 11 Stycznia Witam, narazie małe mody bo pogoda nie sprzyja. Udało się zrobić/aktywować : - lusterka elektryczne składane - opuszczanie lusterka prawego przy włączonym biegu wstecznym - adaptacyjne światła ( automatyczna zmieniamy świateł długie, krótkie).
Tomafx Opublikowano 29 Kwietnia Autor Opublikowano 29 Kwietnia Auto po etapie czyszczenia i zabezpieczenia wnętrza, skór oraz odświeżenia lakieru i ceramika. 1
instruktor83 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Witaj Auto masz pierwsza klasa, stoję przed podobnym wyborem , sprzedałem A5 8t sportback i chce kupić F5 sportback z tym silnikiem i z napędem quattro. Możesz porownac te dwa auta? Różnice itd
marcinch001 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja OW20 nie lej tej oliwy , kup 0W30 a nie takie siki . film olejowy jest bardzo słaby przy takich parametrach oleju .
Tomafx Opublikowano 10 Maja Autor Opublikowano 10 Maja (edytowane) Odp 2. Co do oleju 0w20 poświęciłem dużo czasu na czytanie, oglądanie filmów i opinii różnych mechaników i jest dużo różnych opinii, jednak nikt nie jest w stanie powiedzieć jednoznacznie że nie można lać oleju 0w20 - powiedzmy dobrego oleju. Narazie auto jest na gwarancji także decyzja padła na oryginalny olej, wymiana co ok 8 tyś także nie ma tragedii chyba. Może po gwarancji przy następnej wymianie zdecyduje się na 0w30 , nie wiem, zobaczymy, nie mówię nie. Narazie mam mały przebieg bo 40 tyś km, także jest ok. Audi zaleca wymiane co 15 tyś, ja zmniejszyłem przebieg o połowę - to raczej na plus, pojeżdżę drugie 40 tyś i kolejny samochód. No i najważniejsze, jaki olej lać późnej 0w30 : Motul, Revanol, Millers, oryginalny- ponoć shell, inny ? Olej 0w20 mówią, że przy wymianie co ok. 8 tyś nie ma to znaczenia, aby był oryginalny. odp 1 instruktor83 - dzięki, śledzę twój temat i też dobrą robotę zrobiłeś ze swoją a5. Ja jestem jeszcze po zakupie "zajarany " autem. Co do różnic to jest ich sporo tym bardziej, że wcześniej miałem diesla w manuału. Auto wizualnie większe, bardziej "napompowane" środek wiadomo, inna deska, ale jakość wykonania nie specjalnie lepsza, dobra ale nie ma przepaści. Mi odpowiada, no ale auto środku jest jak nowe - zero zużycia przy tym przebiegu. Różnica w jeździe kolosalna, bo bezyna, bo w automacie. Dla mnie na plus. Długo by tu pisać ale jak chcesz ten silnik lub mocniejszy to automat koniecznie no i wiadomo quattro. Powiem tak, ja nie żałuję, jak dla mnie inna A -piątka od od poprzedniego modelu pod wieloma względami na plus. Edytowane 10 Maja przez Tomafx 1
marcinch001 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja A jak z wyciszeniem w tym aucie bo wiadomo drzwi bez ramek ?
Tomafx Opublikowano 11 Maja Autor Opublikowano 11 Maja W tamtym a5 b8 i w tym jakoś jak dla mnie nie było i nie jest teraz głośno. Może nawet można powiedzieć, że jest cicho, tak jak w a4. Oczywiście najlepiej, żebyś się przejechał, każdy jest inny, inaczej odbiera to. Ale jadąc w trasie 160 na tempomacie dla mnie jest odpowiednio cicho, u mnie nic nie "śwista ", szumi itd. 1
Tomafx Opublikowano 30 Czerwca Autor Opublikowano 30 Czerwca (edytowane) Wpadły nowe felgi Rotor 19 - tki 9j. Wygląda na żywo fajnie no i skusił mnie stan - jak nowe. Jednak następnym razem chyba kupiłbym 20 cali, bo wydaje mi się ta felga trochę za mała. Ps. Oryginale poniżej wyglądają jakby był większe. Edytowane 30 Czerwca przez Tomafx Foto
Rekomendowane odpowiedzi