adrianekxxxx Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 Witam mam problem posiadam a4 b6 sedan po kolizji wywaliło poduszki front i pasy reszta ok zakupiłem drugie czujniki o tych samych nr 8E0959651 jest błąd w sterowniku air bag ( czujnik wypadku dla przedniej poduszki powietrznej strona kierowcy g283 usterka elektryczna w obwodzie mil zapalona ) kody błędów 01738 i 01739 czujniki wymieniałem z 3 razy i nadal jest problem wiec nie wiemczy to crash data czy sterownik uwalony dodam ze kiedyś juz robiłem auto po kolizji i błędy znikły.
Langista Opublikowano 28 Października 2023 Opublikowano 28 Października 2023 W B6 trzeba wymienić wszystkie poduszki, napinacze jeżeli też strzeliły, uszkodzone czujniki i ich wiązki oraz jako wisienka na torcie, sterownik airbag + jego zakodowanie do auta.
adrianekxxxx Opublikowano 28 Października 2023 Autor Opublikowano 28 Października 2023 2 godziny temu, Langista napisał(a): W B6 trzeba wymienić wszystkie poduszki, napinacze jeżeli też strzeliły, uszkodzone czujniki i ich wiązki oraz jako wisienka na torcie, sterownik airbag + jego zakodowanie do auta. No te które wystrzeliły zostały wymienione ale wywala tylko błąd czujników front tak nic więcej dam jeszcze sterownik do usunięcia crash daty
Langista Opublikowano 28 Października 2023 Opublikowano 28 Października 2023 Czujniki zderzeniowe z ASO?
adrianekxxxx Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Opublikowano 7 Listopada 2023 A więc tak zakupiłem nowe czujniki za są za 220 zł o tych samych numerach to były sterownik poszedł do usunięcia crush daty Ale to nie pomogło zaryzykowałem swojego własnego auta przełożyć moduł i nadal jest probelm dodam ze sterownik został zaadaptowany i nwm co robic
Rozwiązanie Langista Opublikowano 7 Listopada 2023 Rozwiązanie Opublikowano 7 Listopada 2023 Zrób pełny autoskan i wklej tu w bloku txt.
adrianekxxxx Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Opublikowano 18 Listopada 2023 proszę pełny skan Log-B6-WAUZZZ8E52A278906-315880km-WSC.txt
Langista Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 Poza nie małymi problemami z elektryką to masz też problem z poduszkami z przodu, wymieniałeś je na nowe czy używki?
adrianekxxxx Opublikowano 20 Listopada 2023 Autor Opublikowano 20 Listopada 2023 22 godziny temu, Langista napisał(a): Poza nie małymi problemami z elektryką to masz też problem z poduszkami z przodu, wymieniałeś je na nowe czy używki? Używkę
Langista Opublikowano 20 Listopada 2023 Opublikowano 20 Listopada 2023 (edytowane) To chyba trafiły Ci się jakieś wadliwe, bo błąd ewidentnie od uszkodzonej poduszki, tak jakby już po dzwonie była. Często przy wypadku np. w tył auta, przednie poduszki nie strzelają ale ładunek w nich ulega uszkodzeniu by pasażerom nie zrobić krzywdy. Wyglądają ok ale w środku lipa. Edytowane 20 Listopada 2023 przez Langista
adrianekxxxx Opublikowano 20 Listopada 2023 Autor Opublikowano 20 Listopada 2023 11 minut temu, Langista napisał(a): To chyba trafiły Ci się jakieś wadliwe, bo błąd ewidentnie od uszkodzonej poduszki, tak jakby już po dzwonie była. Często przy wypadku np. w tył auta, przednie poduszki nie strzelają ale ładunek w nich ulega uszkodzeniu by pasażerom nie zrobić krzywdy. Wyglądają ok ale w środku lipa. Tylko co najlepsze w drugiej b6 nie ma tego błędu
MarioR34 Opublikowano 20 Listopada 2023 Opublikowano 20 Listopada 2023 I crashed my car , front airbags deployed , changed set belts , and second half airbags and that's was it for me , some say so i dont know is it true but think it is , if tree time crashed , you must change this https%3A%2F%2Fi.ebayimg.com%2Fimages%2Fg%2F7WgAAOSwQ7haxTU1%2Fs-l1600.jpg Audi+A4+Airbag+ECU+Module+8e0+959+655+J for sale online | eBay WWW.EBAY.CO.UK Find many great new & used options and get the best deals for Audi+A4+Airbag+ECU+Module+8e0+959+655+J at the best online prices at eBay! Free delivery for many products! next to hand brake when you remove console Someone said this wire from must be changed after crash but i didn't and everything is fine .maye this help you maybe not.
Langista Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 10 godzin temu, adrianekxxxx napisał(a): Tylko co najlepsze w drugiej b6 nie ma tego błędu Czym kodujesz ten sterownik airbag?
Rekomendowane odpowiedzi