kamiu Opublikowano 9 Listopada 2023 Opublikowano 9 Listopada 2023 Witam mam audi a4 b9 2016 problem padła pompa adblue i mam możliwość kupienia komplet tylko że z polifta zbiornik , moduł (z końcówką "E") i wiązką z jednego auta i mam pytanie odnośnie tego dodatkowego czujnika który znajduje się w zbiorniku bodajże jakości adblue lecz nie jestem pewien czy tak się nazywa czy będzie ten moduł i pompa chodziła w przed lifcie czy też ten czujnik trzeba podłączyć czy zostawić odpięty i czy ogólnie lepiej szukać z bez tego czujnika po starym numerze pompy. Dziękuję
Muskel1 Opublikowano 9 Listopada 2023 Opublikowano 9 Listopada 2023 Pompa i zbiornik jak i sterownik z polifta nie pasują do przedlifta. Nie są kompatybilne. Zostały z czasem zmienione na inne.
Muskel1 Opublikowano 9 Listopada 2023 Opublikowano 9 Listopada 2023 Skąd pewność, że to pompa a nie sterownik padły? W 90% przypadków w B9 jest to wina sterownika, do którego dostała się woda. Poczytaj tutaj: https://a4-klub.pl/topic/486413-uszczelnienie-sterownika-adblue/
kamiu Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Opublikowano 9 Listopada 2023 Sterownik chodzi jest w porządku pompa chodzi lecz nie podaje adblue nie jest wstanie wytworzyć ciśnienia
patryciusz Opublikowano 9 Listopada 2023 Opublikowano 9 Listopada 2023 Może coś jest przytkane, zdejmowałeś węże?
Rekomendowane odpowiedzi