Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Remont drogi kamyczki - tir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jechalem sobie spokojnie przez wioske na ktorej robili remont drogi. Wiecie jak u nas to wyglada...kleja dziury takimi malymi kamyczkami lecz nie wszystkie sie przyklejaja do nawierzchni.

Z przeciwnej strony nadjezdzal TIR wg mnie lecial 70-80km/h i jak dmuchnal to poleciala mi na auto cala seria kamyczkow wyrzadzajac na moje oko 40-50 malych zadrapan na masce, zderzaku, prawym nadkole i kilka nawet na drzwiach. Mam kolor auta czarny a te zadrapania az przeszly do blachy wiec sa to juz po prostu biale kropeczki - naprawde fatalnie to wyglada.

Bylem z tym na policji ale powiedzieli, ze jakbym spisal blachy tego tira to by mogli jakos to sprawdzic czy on nie jechal za szybko ta trasa i ewentualnie zedrzec kase z jego ubezpieczenia. W kazdym innym wypadku jest po jabłkach. Ewentualnie AC.

AC naturalnie mam w PTU i mila Pani powiedziala zebym zglosil sie z autkiem na ogledziny itp nie pytajac o rodzaj szkody.

Teraz moje pytanie czy ubezpieczalnie pokrywaja taki rodzaj szkody? No i jak sie zachowac, mowic prawde jak było czy jakas dobra scieme przygotowac?

Opublikowano

Jaki pakiet posiadasz w PTU??

Jakieś wyłączenia, amortyzacja, konsumpcja SU, wkład własny, szkoda drobna??

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano

Ja mam przypadek z szybą od TIR-a - jechał z przeciwka, kamień wyrzuciło z kół i szyba pękła. Poszedłem do mojego AC i Pani przyjeła szkode w jedną chwilę i kazała jechać wymieniać szybę bez namiarów sprawcy, którego i tak bym nie umiał podać. Tylko, że szyba nie kosztuje tyle co lakier i pewnie dlatego poszło tak bezproblemowo.

Opublikowano
  • Autor

Posiadam AC w zakresie podstawowym z opcją: zniesienie udziału własnego w pierwszej i drugiej szkodzie.

Byłem dziś u nich i rzeczoznawca trochę postękał ale w końcu spisał protokół i porobił zdjęcia. Pytałem go czy zgłaszają sie ludzie z podobnymi uszkodzeniami to zaczął coś gadać, że on też ma odpryski itp itd. ogólnie mało miły.

Mówił, że spisze protokół i trzeba poczekać na decyzję - zobaczymy jak to będzie.

Zapłaciłem dość sporo za ubezpieczenie więc będę walczył o swoje.

Opublikowano

no to kolego trafiłeś...

w czwartek 30.04.2009 miałem rzeczoznawcę w tej sprawie (MTU)

zeznałem że jechałem za ciężarówką i pospadało parę rzeczy (policji nie powiadomiłem) dodatkowo rozwaliło kratkę środkową, powyginało chłodnice (szt.2) i poobijało szybę...

wszystko zlecił do wymiany i malowania (tylko chłodnicy silnika nie chciał bo dał do sprawdzenia)

i kolejny zadowolony klient MTU :wink4:

Opublikowano

Kurde.... za taki sposób naprawy drogi to wieszałbym za jajca :thumbdown:

U mnie też tak naprawiają :blink: Po 5 km jazdy taką drogą parę nowych odprysków :( Ostatnio jechałem 40 km trasę którą normalnie jadę 20 km - jechałem okrężną drogą bo jak widzę takie coś to szkoda niuni ;(