Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik stopu w A4 B6 włącza zapłon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie mam problem kupiłem audi a4 b6 1.8t 2003rok po wciśnięciu hamulca zapalają się kontrolki ABS i ESP po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu kontrolki nie świecą aż do wciśnięcia hamulca potem znowu się świecą zakładam drugi czujnik i po podłączeniu kostki włącza się zapłon bez przekręcania kluczyka a jak wcisnę hamulec to zapłon nie świeci, myślę czujnik zepsuty podmieniłem czujnik z b7 to samo zapłon bez kluczyka i przy tym kontrolka kluczyka w ikonie auta. Dorabiana też jest instalacja pedału sprzęgła ktoś ma jakiś pomysł? 

Opublikowano

kolego podłącz auto po komputer i odczytaj błędy - bez tego szkoda cokolwiek rozgrzebywać. Jak wciskasz hamulec (przy pierwszym czujniku) to świecą światła stop??

Instalacja sprzęgła była dorabiana z uwagi na zmianę skrzyni z automatu na manual??? Jeśli tak to może ktoś przekombinował - gdzieś na forum znajdziesz opis takiej przeróbki - musisz dokładnie przeglądnąć połączenia.

Opublikowano
  • Autor

Jest błąd czujnika stopu i coś z zasilaniem pompy ABS,a czy był przerabiany z automatu na manuał to nie wiem 

Opublikowano

To sprawdź wiązki albo kolejny czujnik - w czujniku hamulca masz stały plus na światła stopu , a plus po zaplonie na sygnał czujnika do ecu - cos musi się w nim zwierać że stały plus przebija na plus zapłonie

Opublikowano
  • Autor

Będę szukał i dam znać co i jak,na tym czujniku co jest aktualnie w aucie jest dobrze stop działa i zapłon nie świeci,podmieniłem z b7 i zapłon świeci a jak wcisnąłem pedał to kontrolki gasły,miałem też niedrożny odpływ pod akumulatorem to może komputer też dostał wody i głupieje