Tulistworek Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Witam mam pytanie, czy parametry dpfa są dobre? Również kolega podłączył mi wczoraj vcds i pokazało z 15 błędów typu blad lewego kierunkowskazu, blad klimatyzacji a wszystko dziala, czy to jest problem zawilgocenia/zalania modułu komfortu? Dodam ze zerwałem osłone lewą podwozia pod kierowca i czy tamtedy mogla sie dostac woda?
Tulistworek Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia Teraz, Tulistworek napisał(a): Witam mam pytanie, czy parametry dpfa są dobre? Również kolega podłączył mi wczoraj vcds i pokazało z 15 błędów typu blad lewego kierunkowskazu, blad klimatyzacji a wszystko dziala, czy to jest problem zawilgocenia/zalania modułu komfortu? Dodam ze zerwałem osłone lewą podwozia pod kierowca i czy tamtedy mogla sie dostac woda?
Muskel1 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Moduł komfortu (BCM2) jest z tyłu w bagażniku we wnęce. Z przodu w nogach kierowcy jest moduł centralnej elektryki (BCM1). Wrzuć pełny auto-scan z VCDS, bo bez tego trudno cokolwiek powiedzieć. PParammetry dpf sprawdza się na pracującym silniku. W załączonym zdjęciu brak jest jednej z najważniejszych wartości (różnicy ciśnień), gdyż silnik nie pracował. Dodaj pomiar wartość obroty silnika i wrzuć zdjęcie, na którym pokazane są wartości przy silniku pracującym na wolnych obrotach, oraz przy 2500 obr/min na biegu jałowym. Jaki masz przebieg? 250-280 kkm?
Tulistworek Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia Przebieg to 232k, przez pewien okres jeździłem w mieście to sie wypalal co 300km, a teraz na autostradzie duzo jezdze i nawet nie widze zeby dpf sie wypalal. Reszty skanu bledow nie wrzuce niestety bo kolega zajety dzis jest. Ale w aucie wszystko dziala tylko sie zdziwilem ze wysypalo tyle bledow
Rekomendowane odpowiedzi