Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Chorus+zmieniarka? czy cos nie ori?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Chciałbym Was zapytać czy do tego radia podłącze zmieniarkę cd? Że to jest chorus to wiem, nie wiem tylko czy I czy II :wallbash:

471_audi_a431.JPG

A jeśli nie da rady ze zmieniarką to czy Concert II z cd będzie plug'n play jeśli mam auto po drugim lifcie z białym podświetleniem zegarów bez Fis'a?

Nie wiem czy mam CANa do sterowania Concertem :kwasny:

Chyba ogólnie mało wiem o swoim aucie :thumbdown::wink4:

Z góry dzięki wszystkim za pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja miałem takie radyjko ,niestety ale nie obsługuje ono zmieniarki.Jest to Chorus I.Z tego co sie orientuje,jeżeli masz auto z 1999 r,to do radia Concert II będziesz potrzebował Can-Bus adapter i jeszcze jedna kwestia,Chorus i Concert I mają szerokoś panelu 22cm,a Concert II 23cm!Ja mam radio Concert I,połączyłem pod nie zmieniarkę i wszystko gra.Możesz jeszce podłączyć Chorus II(pod zmieniarkę),można też na allegro trafić Concert II z cd,do aut z przed 2001(bez chromowej listwy),ale cena jest trochę zaporowa(ponad 500 PLN).

Opublikowano
  • Autor

Czyli zeby miec Cd w aucie musialbym kupic Chorus II lub Concert I plus zmieniarke :kwasny: Ewentualnie Concert II i CAN adapter :kwasny: Cholera... :mysli: koszty tych wszystkich zestawow sa podobne a jakiejs super jakosci dzwieku nie ma co oczekiwac. Zaczynam sie zastanawiac nad jakims nie ori radyjkiem np Alpine w podobnej cenie. Tylko wyglad juz nie ten... :thumbdown:

Opublikowano

Nie trzeba żadnych can-bus adapterów było na tym dosc sporo na forum :szukaj: wpisz concert II i sie dowiesz wszystkiego na temat podłaczenia tego radia i wszelkich problemów z nim zwiazanych w B5

Opublikowano

No tak,Concert II z A6 b5 pasuje,ten z zaokrąglonymi rogami i chowanymi gałkami.Tylko jest problem z podświetleniem,włączaniem i wyłączaniem z kluczyka.No i radyjko będzie się wyłączało co godzinę,trzeba pociągnąć jakiś dodatkowy kabelek(do radia aby działały w/w funkcje),ale warunkiem jest zegarek cyfrowy na desce rozdzielczej,taki jest tylko w licznikach z fis-em.Kolega Michal_s87 pisze,że fis-a nie ma.Nadal się upieram,że bez can-bus adapter się nie obejdzie.

Proponuję lekturę:http://www.allegro.pl/item623025409_can_bus_adapter_ii_concert_2_chorus_2_symphony.html

Opublikowano

Czy oby napewno :gwizdanie:

Jak sie ma zegary poliftowe to wszystko można podłaczyc ze i RDS bedzie wyświetlał sie na fisie, ale pod stare zegary równiez można podłaczyc podświetlenie będzie(dodatkowy kabelek), tylko będzie wyłączał sie co godzine ale to chyba nie jest problem :wink4:

A co tej lektury to nie lektura tylko nakrecanie ściemy dla pieniądza

Na forum jest gdzies opisane mniej wiecej jak sie do tego zabrać

Opublikowano
  • Autor

Jesli chodzi o zegary to mam takie

895_audi_a430.JPG

I to raczej nie jest FIS? Czy sie myle? :mysli:

Generalnie chodzi mi o to zeby zrobic zabudowe audio niezbyt ingerujaca w wyglad konsoli i reszty auta. Myslalem ze niezlym rozwiazaniem bedzie podlaczenie do aktualnego radia zmieniarki cd, a pozniej wzmacniacza czterokanalowego (2kanaly na przod, 2 w mostek do suba). Ale ze nie da rady z ta zmieniarka to Concert II bylby idealnym wyjsciem. Z tym ze wylaczanie radia z kluczyka, podswietlenie i wylaczanie co godzine, jak znam siebie, bedzie mnie denerwowac :decayed:

A gdzies chyba czytalem ze Concert II bez problemu pasuje do b5 poliftowych i nie ma ww problemow :gwizdanie:

Opublikowano

Nie tyle bez problemów pasuje tylko da sie go podłaćzyc jeśli ma sie zegary poliftowe z białym podswietleniem VDO bodajze cyfrowy zegarek, z tamtąd mozna pociagnać sygnał can i powinno chulać, na wątku związanym z wymianą zegarów jest co nieco o tym napisane

Opublikowano

Wszystko się zgadza :decayed:,ale o ile się nie mylę to concert II ma trochę inny kolor(jaśniejszy)niż konsola z Audi A4 sprzed 2001.

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzieki za info :good:

A gdybyscie mieli wybierac to ktore? Concert I i zmieniarka, Concert II czy nie ori np.

http://www.pioneer.pl/pl/products/25/121/61/DEH-600BT/index.html

http://www.alpine.com.pl/home/products/headunits/digital-media-receiver/ida-x301rr/?

Opublikowano

Ok, dzieki za info :good:

A gdybyscie mieli wybierac to ktore? Concert I i zmieniarka, Concert II czy nie ori np.

http://www.pioneer.pl/pl/products/25/121/61/DEH-600BT/index.html

http://www.alpine.com.pl/home/products/headunits/digital-media-receiver/ida-x301rr/?

Obydwa radia są ciekawe, ale musisz odpowiedziec co chcesz osiagnac zmieniając radio, planujesz rozbudowe Audio w samochodzie to bierz nieorginalne radio( bardziej mi sie widzi ten pioniierek) a jeśli myślisz jedynie o możliwosci odtwarzania CD to weź radio concert plus oryg zmieniarke komplet mysle że wyrwiesz za 500zł i do tego jeśli masz w Audi 8 nagłosnienie z subwooferem to nawet bedzie juz ładnie grało :good:

Opublikowano
  • Autor

Suba nie mam :( ale mam miec :decayed: A powaznie to Concert+zmieniarka+wzmacniacz+sub (a pozniej wymiana glosnikow+wyciszenie) bedzie chyba najlepszym wyjsciem :good:

Dzieki za pomoc :notworthy:

Opublikowano

Tez planuje taka sama zmiane,tzn chce kupic concerta I i do tego zmieniarke.Mam tylko pytanko czy kazda zmieniarka bedzie wspolpracowac z concertem I ? Chodzi mi o zmieniarki ktore byly montowane w autach VAG - bo przegladalem allegro i sa rozne- panasonica, takie z napisem 6-disc na obudowie albo ze znaczkiem audi. Czy obojetnie jaka kupie to bedzie grala z tym radyjkiem?

Opublikowano

Tez planuje taka sama zmiane,tzn chce kupic concerta I i do tego zmieniarke.Mam tylko pytanko czy kazda zmieniarka bedzie wspolpracowac z concertem I ? Chodzi mi o zmieniarki ktore byly montowane w autach VAG - bo przegladalem allegro i sa rozne- panasonica, takie z napisem 6-disc na obudowie albo ze znaczkiem audi. Czy obojetnie jaka kupie to bedzie grala z tym radyjkiem?

Ja mam coś takiego u siebie

http://allegro.pl/item622392610_zmieniarka_cd_oryginal_audi_vw_seat_skoda_super.html

Opublikowano

ok dzieki to takiej bede szukal. :good:

Opublikowano
  • Autor

A ja juz mam Concerta I :decayed: jeszcze tylko dorwe zmieniarke i bede sie cieszyl cd w moim pazdziochu :kox: