piotreki Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Od jakiegoś czasu zauważyłem, że nie działa mi oświetlenie wnętrza nic, ani środkowe lampki ani lampka od bagażnika Ani po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, ani gdy wyłącznik jest w pozycji 1 Tak sie dzieje od około tygodnia, wczoraj podczas jazdy wieczorem sprawdzałem i o dziwo działało podświetlenie a dzisiaj już nie. Wcześniej było okej Co może być przyczyną? Bezpieczniki sprawdzałem - OK, przy okazji sprawdzałem na kompie - 0 błędów Gdzie szukać przyczyny??! ------------------------------------------------ Rozawiazanie problemu Wadliwy okazal sie modul komfortu, styki nie byly zasniedziale, wody pod nogami tez nie bylo Takze teraz dziala juz wszystko piknie Jak cos mam 1 modul na sprzedaz bo kupilem 2 i 1 mi pozostal 1
GRazny Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 na postoju jak włączasz na 1kę - też zero reakcji?
piotreki Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Opublikowano 5 Maja 2009 zero reakcji ani jak dziala motor ani na postoju - nic Myslalem moze tez ze malo naladowany aku ale podladowalem go i nic Naprawde nie wiem Moze gdzies w dziure wjechalem i cos nie laczy nic w elektryce nie robilem oprocz zakladania alarmu ale po tym dzialalo wszystko takze z tym nie lacze tego Mowie zapytam sie na forum zanim uderze do elektryka i mnie okroi z $ moze jakas blachostka to jest Wczoraj mialem pisac tego posta, ale po tygodniu niedzialania bylo ok a dzisiaj kiszka No niby nic strasznego sie nie dzieje, ale zawsze cos nie dziala i mnie to denerwuje tym bardziej, ze chcialem zmienic oswietlenie na LEDy Nie + jeszcze ze w schowku lampidlo tez nie dziala
piotreki Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Opublikowano 5 Maja 2009 jesli to bylby bezpiecznik to albo bylby przepalony albo zle wlozony wszystkie sa okej i dobrze wlozone chyba ze cos pominalem napisalem ze tydzien nie dzialalo i zaczelo nagle ( nic szczegolnego nie robilem przy aucie) Ale jeszcze 1 sprawdze jutro
malik Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 jesli to bylby bezpiecznik to albo bylby przepalony albo zle wlozony wszystkie sa okej i dobrze wlozone chyba ze cos pominalem napisalem ze tydzien nie dzialalo i zaczelo nagle ( nic szczegolnego nie robilem przy aucie) Ale jeszcze 1 sprawdze jutro Sprawdż jeszcze raz i daj znać tutaj czy pomogło Ten od modulu komfortu. Numer 24. 15 amperów, niebieski, na każdej stacji benzynowej ~50gr.
piotreki Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Opublikowano 6 Maja 2009 Niestety nic nie dala wymiana bezpiecznika
siemian Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 hmmm, spotkałem się z czymś takim że jęsli jakiś kabel dawał zwarcie (był np. przytarty) to cały obwód przestawał działać. Wtedy występowalo co jakiś czas takie lekkie mrugnięcie (jakby impuls- raz na 2-3 sekundy). Pozdrawiam
siemian Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 a czy od czasu do czasu jest takie leciutkie jakby mrugnięcie?
piotreki Opublikowano 11 Maja 2009 Autor Opublikowano 11 Maja 2009 Po dokladnim zbadaniu sprawy zauwazylem jednak male mrugniecie, ale w momencie jak sie wyjmie kluczyk lub otworzy centralny - tylko wtedy jak sie swiatelka pala to nie ma rzadnego mrugania Moz jak byl podlaczany alerm ( a on jest chyba wpinany w modyl komforu ) cos sie tam zwiera?! Alarm dziala bez zarzutow Wlasnie jak wrocilem z auta to dzialalo a rano nie
mile_end Opublikowano 15 Maja 2009 Opublikowano 15 Maja 2009 miałem ten sam problem tyle że mi diody czerwone świeciły moduł komfortu nie dawał +, sterowane jest wszystko za pomocą minusa więc podciągnąłem tylko w jednym miejscu + i wszystko działa już chyba z rok stało się to 06 Wrzesień 2008 więc jeszcze roku nie ma
piotreki Opublikowano 14 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2009 hmm, problem nadal nierozwiazany, ale tak przypadkowo wpadlem na liste kodow i znalazlem takie cos 01022 Światło wewnętrzne – aktywowana kombinacja Czy moze mozna komputerem wl/wyl oswietlenie ? hmm z tym doprowadzeniem + niekombinowalem bo nie wiem co i jak pociagnac Walcze dalej
@vant Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ja bym obstawiał moduł komfortu, ja kiedyś miałem podobny problem w Seacie, z aśniedziaty styki w kostce która wchodzi do modułu, przeczyściłem i WD40 i działało.
michail55 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 ty a nie mrugalo ci dziwnie oswietlenie tzn podswietlenie wskazniokow od wlacznikow swiatel wewnetrznych , przycisk esp, oraz reszta podswietenia tego czerwonego
siemian Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 jak ci tak szybko mruga to znaczy że masz gdzieś zwarcie na kablach
michail55 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 roznie mruga raz szybko raz wolno wogule to poszedl dym duzy nie ma oswietlenia tez teraz przez to w kabinie jak sie wlacza swiatla to zanika mrugajac mowie o przyciskach od oswietlenia kabinowego masakra pewnie komfort do wymianki bo zasniedziany i wilgotny bezpieczniki takie byly wlasnie
Rekomendowane odpowiedzi