Gość Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca Witam Kupiłem audi a4 b8 avant 2012r polift i mam problem z przednim oświetleniem, a mianowicie jadąc przy skręcie w lewo światła opadają, a gdy tylko skręce w prawo znowu podnoszą się do właściwej pozycji. Na postoju światła nie reagują na skręty kierownicą. Dzieje się to tylko podczas jazdy. Dodam, że światła się poziomują podczas odpalania samochodu. Ktoś pomoże?
Gość Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca Nie, ale chyba działa bo przy odpaleniu auta światła się poziomują góra/dół
Hugo Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca Jak ma działać kiedy auto stoi? Nie takie jest jego zadanie w samochodzie. Światła się poziomują podczas odpalania, nawet przy uszkodzonym czujniku. Tak więc polecam wyprawę pod auto.
Gość Opublikowano 22 Marca Opublikowano 22 Marca Czy podpięcie komputera zdiagnozuje uszkodzony czujnik poziomowania? Czyli pokaże błąd?
Muskel1 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) 8 godzin temu, jancio8326 napisał(a): Nie, ale chyba działa bo przy odpaleniu auta światła się poziomują góra/dół To że w czasie rozruchu silnika przeprowadzany jest test silniczków soczewek, nic nie mówi o sprawności czujników samopoziomowania. Musisz podpiąć auto pod komputer i sczytać błędy. Napisałeś, że kupiłeś auto ale nie napisałeś, czy już z takim błędem kupiłeś, czy może działało poprawnie i nagle się tak stało? Nie napisałeś czy masz jakiś komunikat na FISie. Edytowane 23 Marca przez Muskel1
Gość Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Działało poprawnie, teraz już nie. Na Fisie nie ma żadnego komunikatu.
Muskel1 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca To podłącz pod komputer, wykonaj pełny auto-scan i go tu wrzuć w formie pliku .txt
Gość Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Dzięki za trafne podpowiedzi I tak, po sprawdzeniu auta komputerem, błędów brak, program VCDS. Natomiast po oględzinach auta w kanale, zerwany łącznik z czujnika poziomowania. Moje pytanie teraz, czy można gdzieś dokupić tylko ten łącznik, ponieważ myślę, że jak błędy nie wyskakują to sam czujnik jest dobry i po co wymieniać całość?
Gość Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Orientuje się ktoś jaki koszt za orginał, czy może zamiennik?
Gość Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Po wymianie jakaś adaptacja i ustawianie na nowo świateł?
Muskel1 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Powinno się przeprowadzić się na nastawy podstawowe.
Gość Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Jeszcze jedno pytanie, ja w moim aucie mam tylko jeden czujnik z tyłu, z lewej strony, z przodu nie mam wogóle, czy tak powinno być?
Muskel1 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca W przedliftach były stosowane 2 czujniki. W poliftach stosowano tylko jeden na tylnej osi (lewy tylny wahacz). Wyjątkiem w poliftach były tylko pojazdy ze skrętnym bixenonem i mają one 2 czujniki (przód i tył). Natomiast pojazdy z aktywnym zawieszeniem Magnetic Ride mają 4 czujniki (na każdym wahaczu po jednym).
Gość Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, w przyszłym tygodniu wymienię czujnik poziomowania, zobaczę czy światła nie opadają i czy usterka zostanie usunięta.
Rekomendowane odpowiedzi