Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Zgrzytanie trzeciego biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem ostatnio pożyczyłem auto koledze wsiadam ponownie i słyszę przy wbijaniu dziwne zgrzyty na trzecim biegu nie zawsze ale się zdarza przeważnie przy redukcji orientujecie sie możne czego mogą być to oznaki

z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano
:szukaj: jest sporo na ten temat ... ale stawiam na synchronizator... sam to przerabiałem i jeżdżę na innej skrzyni remont nie opłacalny :confused4:
Opublikowano

synchronizator pada.

skrzynia do remontu, albo lać ceramizer i jeździć ze zgrzytami do momentu aż skrzynia padnie całkiem

Opublikowano

mozna zaryzykowac wymiane oleju na ori ale czy pomoze? to jak wrozby z fusow!

Opublikowano

mam taki problem ostatnio pożyczyłem auto koledze wsiadam ponownie i słyszę przy wbijaniu dziwne zgrzyty na trzecim biegu nie zawsze ale się zdarza przeważnie przy redukcji orientujecie sie możne czego mogą być to oznaki

z góry dziękuje za pomoc

Skrzynia powoli kończy swój żywot... szukaj innej. Jest sporo skrzyń z passatów B5. Ja kupiłem swoją z B5FL z 2004 roku.

http://allegro.pl/item608340463_skrzynia_biegow_vw_passat_b5_audi_1_9_tdi_een.html

Opublikowano
  • Autor

a jaki jest koszt remontu skrzyni orientujecie sie

Opublikowano

kolego jesli remont to odrazu.... synchronizatory to koszt 185 zl za sztuke jak sie sam pytalem... a nie wiesz czy jak otworza czy czegos innego nie znajda.... a ja kupilem skrzynie z passata ... i Tobie tez tak radze posluchaj spetsnaz wie co mowi ...

Opublikowano

dokładnie synchronizator zbyt drogi by wymieniać, tylko skrzynia zostaje w całości, a starą skrzynie można zawsze sprzedać, mimo uszkodzenie ludzie biora i naprawiają wiec jeszcze jakiś grosz by ci wpadł za starą

Opublikowano
  • Autor

ale kupić używaną i tez nie wiadomo po jakim czasie padnie coś w niej a różnica kosztów nie wydaje mi się taka duża

Opublikowano

remont skrzyni kosztuje z reguły tyle co używana skrzynia (ok 600-700 zł)

zrobisz jak uważasz.

Ja miałem taki sam przypadek jak Ty około 2 lata temu. Wtedy wymieniłem olej wlałem do skrzyni ceramizera i jeżdżę do tej pory (około 50000km od wlania tego wynalazku)

jak zgrzytało to dalej zgrzyta (szczególnie przy redukcji) ale biegi wchodzą i nie wyskakują i nic złego się, poza zgrzytami, nie dzieje.

Ale zrobisz jak uważasz... :cool1:

Opublikowano
  • Autor

w tym cały problem ten zgrzyt mnie meczy nie lubię słyszeć jakichś zgrzytów trzasków itp.

Opublikowano

no to wymieniaj skrzynię, ale tylko na taką po remoncie. Albo remontuj swoją.