Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z maglownicą w A4 B6 po wymianie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i proszę o radę bo mam problem z audi... wymienilem maglownice i teraz jak jade autem to strach się rozpędzić bo na każdym zakręcie zapala się kontrola trakcji i hamuje samoistnie abs lapie jak jade prosto to oki a zakręt kłopoty trakcja się włącza nie wiem dla czego i co mogę z tym zrobić... mowa o audi a4b6 1.9tdi. Maglownica pochodzi z z audi a4b6 2.0 benzyna. Dziwna jeszcze przypadłość bo na postoju jak skręcam kołami to mam wrażenie że mam zawieszenie chydrauliczne a tak nie było 

Edytowane przez Rafal860804

Opublikowano

Kręciłeś kierownicą przy wymianie maglownicy i zbieżność zrobiona?

Opublikowano
  • Autor

Co krecenia kierownicy to pewności nie mam jak ja odkręciłem od maglownicy.... zbieżność samemu robilem na patent z neta i kola niby są prosto ustawione... dodam że maglownice wymienilem wczoraj a dziś dopiero z kołami walczylem z bieznoscia... wczoraj jak poskladalem do kupy i był całkowity brak zbieżności to kontrolka paliła się cały czas. Dziś jak walczylem z bieznoscia to po odaleniu nic nie swieci niby wszystko Oki a zakręt to zaraz abs się zapala do puki nie wyjde na prostą z zakrętu i gasnie i tak do następnego zakrętu bez różnicy czy to w prawo czy lewo

Opublikowano

Jedź na zbieżność bo na oko na patencie to można sobie ustawiać w wozie konnym a nie w wielowahaczowym zawieszeniu. Jakieś błędy sterownika? Co konkretnie odpinałeś przy wymianie? Czy kierownica była zablokowana i nikt nią nie kręcił? Sprawdź w sterowniku kierownicy jakie ma ustawienie w stopniach, jak jedziesz prosto.

Opublikowano
  • Autor

W piątek pojade na zbieznosc bo ponoć to temu tak autko się zachowuje 

Opublikowano
  • Autor

Byłem dziś na zbieznosci... dalej problem został byle zakręt czy luk i zaczyna migać kontrolka abs i auto hamuje... na prostych kołach jak mu depne to mam wrażenie że mnie do rowu wywali jakby ciągnął naped na jedno kolo

Opublikowano
  • Autor

Na vcds vo można sprawdzić pod tym kątem i jak???

Opublikowano

Po zdjęciu maglownicy mogłeś uszkodzić taśmę kierownicy. Jak zmieniałeś maglownicę mogłeś wkręcić końcówki drążków o taką samą ilość obrotów, jak ustawiał zbieżność ustawiał z obu stron czy z jednej bo i tacy magicy się zdarzają, wtedy niby zbieżność sumaryczna będzie, ale koła i tak każde w swoja stronę.

Opublikowano
  • Autor

Normalnie trzeba być mistrzem to co ja odwaliłem to chyba nikt.... kaplem się że źle zamontowałem koncowki drazka odwrotnie o 180° a te asy co mi zbieżność robili robia też na stacji diagnostycznej i nic mi nie powiedzieli ze są odwrotnie... dziś to przełożę tak jak ma być jutro pojade znowu na zbieżność. Może juro pojade na kompa jak dalej problem będzie 

Opublikowano
  • Autor

20240425_165432.thumb.jpg.f8abc49d7795ff45e383fb1516c3b322.jpg

Opublikowano
  • Autor

Obróciłem koncowki drazka i po problemie skręca normalnie nic się nie dzieje na zakretach także temat zamknięty. Teraz polece z innym tematem.