Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeskakiwanie/drgania kierownicy w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Janasekk napisał(a):

Prawidłowo, nr oem jak z etki 65mm jak to poli

Dokładnie takie 

ALLEGRO.PL

Opublikowano

Nie widzę w opisie w ogóle zastosowania do A4 B8.

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, Langista napisał(a):

Nie widzę w opisie w ogóle zastosowania do A4 B8.

Bo nie bedzie tak pasowac.

Na poczatku wzialem tuleje z audi a4 b7 ktore niby rozwiazywaly problem(jest o tym w poscie) 65mm gumowe-olejowe ktore dosc szybko sie wylaly.

Lemforder  17659 01  ( 4D0 407 183 AB)

Na jej podstawie był dobierany poliuretan 65mm (4D0 407 183 AB)

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj jezdzilem bliznaczym autem i kierownica zachowuje sie tak samo, drga i wraca skokowo do pkt 0. tylko u kolegi jest 2x gorzej niz u mnie ...?, Zamowilem jeden wahacz jeszcze ktory mi podsunal spec typowo od vag, wymienie i zobacze

Opublikowano

Tylko zwróć uwagę, że jak będziesz miał inny typ wahacza na jednej stronie to też mogą się dziać cuda, o ustawieniu geometrii w tedy zapomnij.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Langista napisał(a):

Tylko zwróć uwagę, że jak będziesz miał inny typ wahacza na jednej stronie to też mogą się dziać cuda, o ustawieniu geometrii w tedy zapomnij.

Nie nie, mamy przeprasować tuleje i sworzeń wymienić na prostym wahaczu przednim

Opublikowano

Weź ten wahacz cały wymień jeden i drugi bo ciągle brniesz w ten sam rów.

Opublikowano
  • Autor

Jeden byl wymieniany razem ze zwrotnica 15k temu (lewa strona), prawa bedzie miala prasowana tuleje i wymieniany sworzen, przeciez nie musze chyba calego wahacza wymieniac?

Opublikowano

Może być źle odlany cały wahacz i będzie właśnie takie objawy dawać, coś kojarzę że były dwa różne rodzaje tych wahaczy, czym konkretnie się różniły poza sworzniem to nie wiem. Dlaczego zwrotnica była wymieniana?

Opublikowano
  • Autor

Pękła w górnej czesci gdzie jest sruba, zamowilem dodatkowo sam wahacz, jesli okaza sie taki sam wymienie tuleje, jesli nie caly wahacz i sworzen

Opublikowano

Nie rozumiem czemu uparcie trzymasz się samego odlewu,będziesz miał gotowy wahacz na przeszczep i zamiast w 5 minut go wymienić to godzinę będziesz się bawić w przeprasowanie tulei, którą możesz uszkodzić przy wymianie? Sam sobie kłody podkładasz.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj cos sie zepsulo samo z siebie. Wjezdzajac na gorke i zjezdzajac z niej rownoczesnie odbijajac kierownica z lewo mega glosny trzask/stuk jakby przegub.

Krecac na postuje kierownica max lewo i max prawo w roznych momentach polozenia kol bardzo glosne strzelenie/trzask jakbym po kasztanie jezdzil. Nie wiem co to moze byc, czekam na podnosnik i zrobie ten wahacz i sprawdze co to ale strach jezdzic tak to strzela.

Opublikowano
  • Autor

Wahacz wymieniony, może jakaś delikatna poprawa jest ale to dalej nie to, nie wiem o co chodzi już, czy iść w regeneracje maglownicy i czy to ona jest temu winna? Rozmawiając wczoraj z Panem który regeneruje maglownice mówi że to niby nie ona no ale... Zostaje jeszcze może nowy przewód wspomagania? Może ten się jakos zapchał? Sam nie wiem 

Opublikowano

A może wina leży gdzieś w przekładni kierowniczej ? 

Opublikowano

A to co strzelało, wymiana wahacza to wyeliminowała?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 28.05.2024 o 14:08, Michu1996 napisał(a):

A może wina leży gdzieś w przekładni kierowniczej ? 

Mozliwe, nie wiem czy nie wezme regenerowanej

W dniu 28.05.2024 o 16:13, Langista napisał(a):

A to co strzelało, wymiana wahacza to wyeliminowała?

W zasadzie przeszlo samo,mam wrazenie ze nie od wahacza.

Zbieznosc po tych zabiegach ustawiona, zdecydowalem sie na kpl wahaczy lewa prawa i sworznie. Okazalo ze sworzen lemfa po 30 tys km zaczal sie zacierac.

Na ten moment zostaje chyba kupno regenerowanej maglownicy

Opublikowano

Ja bym szedł w sprawną używkę, regeneracja dzisiaj wielu podzespołów leży i kwiczy, a reklamacje zdarzają się coraz to częściej. Mega trudno znaleźć zakład, który dobrze zregeneruje coś, czy to sprzęgło, turbo czy też przekładnia. Wszędzie są cięte koszty i czas przeznaczony na tą samą pracę od dziesiątek lat.

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, Langista napisał(a):

Ja bym szedł w sprawną używkę, regeneracja dzisiaj wielu podzespołów leży i kwiczy, a reklamacje zdarzają się coraz to częściej. Mega trudno znaleźć zakład, który dobrze zregeneruje coś, czy to sprzęgło, turbo czy też przekładnia. Wszędzie są cięte koszty i czas przeznaczony na tą samą pracę od dziesiątek lat.

Tylko juz uzywke zakladalem wlasnie po niby 180 tys nalotu a pewnie miala x2 i skrecona srube. Nie chce znowu sie pakowac.
Znalazlem taki zaklad z Radomia duzo dobrych opinia maja niby AK EUROPE COMPANY Kielecka 56 - Szukaj w Google

Opublikowano
15 godzin temu, Janasekk napisał(a):

Tylko juz uzywke zakladalem wlasnie po niby 180 tys nalotu a pewnie miala x2 i skrecona srube. Nie chce znowu sie pakowac.
Znalazlem taki zaklad z Radomia duzo dobrych opinia maja niby AK EUROPE COMPANY Kielecka 56 - Szukaj w Google

Daj znać czy pomogło jak zrobisz. 

Opublikowano
  • Autor

Ok wiec rozmawiajac jeszcze raz z ludzmi od maglownic powiedzieli zebyms sprobowal czujnik servo przelozyc i jesli to nie pomoze dopiero regenerowac.
Oczywisice przelozenie  czujnika ze starego magla nie pomoglo, dodatkowo wywazone kola do 0g na maszynie i rowniez 0 poprawy.

Opony bicia nie maja bo hunter pokazal jest w b.d stanie, mysle o bananach, na forum niektorzy pisali ze jest to zabieg ktore pomaga na chwile i jednak tuleje 75 guma olej rozwiazuja problem bo " na poli jest za sztywno po prostu".
Tylko czy to przeskakiwanie kierownicy jest od wahaczy,bananow?