The Ether Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Dzień dobry, Mam 2 pytania odnośnie Audi A4 B9 2016 2.0 TFSI Quattro Pierwsze to, czy temperatura oleju powinna wynosić 90 stopni? Bo aktualnie jak jeżdzę po mieście, to jest między 90 a 120, czyli na oko 105C. A drugie pytanie, zauważyłem, że co jakiś czas jak się zatrzymam przy sklepie np. nie włączając silnika, to z trybu efficiency przechodzi mi na tryb sport, mimo że nic nie przełączam, co to może być i gdzie szukać? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu1996 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 5 minut temu, The Ether napisał(a): Dzień dobry, Mam 2 pytania odnośnie Audi A4 B9 2016 2.0 TFSI Quattro Pierwsze to, czy temperatura oleju powinna wynosić 90 stopni? Bo aktualnie jak jeżdzę po mieście, to jest między 90 a 120, czyli na oko 105C. A drugie pytanie, zauważyłem, że co jakiś czas jak się zatrzymam przy sklepie np. nie włączając silnika, to z trybu efficiency przechodzi mi na tryb sport, mimo że nic nie przełączam, co to może być i gdzie szukać? Pozdrawiam Jeśli chodzi o temperaturę oleju to całkiem naturalne, że masz powyżej 100 stopni, jak się olej nagrzeje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 32 minuty temu, The Ether napisał(a): A drugie pytanie, zauważyłem, że co jakiś czas jak się zatrzymam przy sklepie np. nie włączając silnika, to z trybu efficiency przechodzi mi na tryb sport, mimo że nic nie przełączam, co to może być i gdzie szukać? nie do konca rozumiem, napisales ze sie zatrzymujesz i nie wlaczasz silnika? chyba chodzilo o to ze nie wylaczasz i pewnie chodzi o to ze galke biegow dajesz ponownie na "D" wtedy wlacza sie S. tzn dziala to tak ze jedziesz na D i jak jeszcze raz galka zrobisz na D (mozesz w czasie jazdy smialo) to wejdziesz w tryb S, jak ponownie to wrocisz do D. Zakladam ze zatrzymujesz sie przy sklepie i nie wlaczasz "P" na galce biegow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Ether Opublikowano 5 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca @Koalakm Właśnie robię tak, że podjeżdżam pod sklep, i albo siedzę trzymając hamulec i czekając 2 minuty, albo po prostu wrzucam "p" i gdy ruszam to widzę że na tryb Sport się przerzuciło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 5 minut temu, The Ether napisał(a): Właśnie robię tak, że podjeżdżam pod sklep, i albo siedzę trzymając hamulec i czekając 2 minuty, albo po prostu wrzucam "p" i gdy ruszam to widzę że na tryb Sport się przerzuciło no wlasnie. No to jak siedzisz i trzymasz hamulec to nie tykaj juz galki, tylko puszczasz hamulec i dalej jedziesz... Dziwne natomiast ze jak zaparkujesz czyli na galce P i reczny P to wtedy nie jak dajesz na D to powinno byc D... popatrz podczas jazdy jak bedziesz galke do tylu dawal i bedzie Ci zmienial z D na S z S na D... Moze tam jest jakas inna zaleznosc jeszcze hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soszka2 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Mnie też zastanawia mam b9 2.0tfsi 190km z końca 2018 ta mild-hybrid (wersja z gpf) I temperatura oleju jeszcze nigdy nie doszła do 100 stopni nawet przy upałach Przeważnie jest to 90/95 stopni I pytanie czy to normalne? Olej 0w20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października ja mam olej 5w - temperatura latem na pewno byla 100 stopni. Uwazam ze 90 - 95 jest calkowicie normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soszka2 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Pytam bo wcześniej miałem leona z 1.4 150 i tam normalna temp to było okolice 110/120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kixi4 Opublikowano 18 Października Udostępnij Opublikowano 18 Października Zapraszam na softowe obnizenie temperatury. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi