Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Śruby pasa przedniego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam 3 śruby tak dowalone ze nie da rady ich odkręcić, nasadka udarowa milwaukee się poddała. Śruby juz trochę wyrobione. Macie jakieś sposoby by sobie z tym poradzić?

Rozwiązane przez greg2505

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Które śruby konkretnie?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Langista napisał(a):

Które śruby konkretnie?

Od odboju zderzaka n90683201

Opublikowano

Tam powinien być ogólnie imbus, a przynajmniej ja oryginalnie imbus tam miałem, do czasu jak któryś mechanik wbił tam torx T40, jedyna opcja to nabicie torxa, jak to też obejdziesz to tylko wykrętak do objechanych śrub z łbem walcowym.

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, Langista napisał(a):

Tam powinien być ogólnie imbus, a przynajmniej ja oryginalnie imbus tam miałem, do czasu jak któryś mechanik wbił tam torx T40, jedyna opcja to nabicie torxa, jak to też obejdziesz to tylko wykrętak do objechanych śrub z łbem walcowym.

Tam jest chyba oryginalnie TX45 w 1.8t bfb jaki wykrętak polecasz nie za drogi? Chce uniknąć spawania ?

Opublikowano

Tam jest torx nie pamiętam ale chyba 45,ja odkręcałem dużym kluczem milki z udarowym torxem ,poszły bez problemu, kilka lat temu jak odkręcałem to jednà śrubę urwałem,siedziała jak zaspawana

Opublikowano

W sobotę odkręcałem to w passacie. Pomoglo napierniczanie młotkiem przez klucz i środek penetrujacy. 

Opublikowano

Ja tam oryginalnie imbus 8 miałem, dopiero potem ktoś torx nabił jak objechał imbusa ?

Opublikowano
  • Autor

Spróbuje wykrętakiem, takie dadzą rade?

ALLEGRO.PL

ALLEGRO.PL

ALLEGRO.PL

Opublikowano

Nie ma szans, weź te :

ALLEGRO.PL

Opublikowano
  • Autor
52 minuty temu, Langista napisał(a):

Nie ma szans, weź te :

ALLEGRO.PL

Dzieki 

Opublikowano
10 godzin temu, WhiteN napisał(a):

Spróbuje wykrętakiem, takie dadzą rade?

ALLEGRO.PL

ALLEGRO.PL

ALLEGRO.PL

Najlepiej przyspawać nakrętkę na śrubę i kluczem odkręcisz ,ale możesz próbować tym zestawem co kolega Langista wkleił

Opublikowano

Średnio widzę spawanie zaraz przy zderzaku w tej ciasnej wnęce, gdzie ledwo nasadka przechodzi ? ten zestaw jest w sam raz na grzechotkę, trzeba tylko dobrać odpowiedni rozmiar aby się wgryzł w środek łba śruby.

Dobre by też były te ci na zewnątrz wchodzą ale nie jestem pewien czy by przeszło przez otwór w zderzaku.

Opublikowano
17 godzin temu, Langista napisał(a):

Średnio widzę spawanie zaraz przy zderzaku w tej ciasnej wnęce, gdzie ledwo nasadka przechodzi ? ten zestaw jest w sam raz na grzechotkę, trzeba tylko dobrać odpowiedni rozmiar aby się wgryzł w środek łba śruby.

Dobre by też były te ci na zewnątrz wchodzą ale nie jestem pewien czy by przeszło przez otwór w zderzaku.

Ale kolega chce odkręcić pas przedni ,a ty piszesz chyba o śrubach zderzaka

Opublikowano

No to wtopa, zupełnie nie o tej śrubie myślałem ? w takim razie zestaw na zewnętrzne strony śruby sprawdzi się tu dużo lepiej, taki o :

ALLEGRO.PL

Kup taniej NASADKI WYKRĘTAKI DO ZNISZCZONYCH ŚRUB DŁUGIE 9-19 kod producenta: V08081 z Kraków na...

Opublikowano
  • Autor

Ten zestaw z Verke nawet nie chce się wkręcić w śrubę, za grube są albo ten gwint zbyt płaski.

Chyba spawarka pojdzie w ruch tylko ze mam tylko drut samooslonowy bez gazu ?

Edytowane przez WhiteN

Opublikowano

Szkoda że wcześniej nie wysłałem odpowiedniego, tym drugim spokojnie byś sobie z tym poradził.

Nie mniej, zwykłą spawarką na druty z osłoną też sobie poradzisz, one czasem nawet mocniejszy prąd dają. Możesz ewentualnie jak masz dostęp, próbować jakimś przecinakiem buc po łbie tej śruby w kierunku odkręcania jej.

Opublikowano
  • Rozwiązanie
2 godziny temu, WhiteN napisał(a):

Ten zestaw z Verke nawet nie chce się wkręcić w śrubę, za grube są albo ten gwint zbyt płaski.

Chyba spawarka pojdzie w ruch tylko ze mam tylko drut samooslonowy bez gazu ?

Przyspawaj nakrętkę i pójdzie,szkoda czasu na kombinacje z tymi nasadkami,po za tym spawarka nagrzeje śrubę I powinno iść lżej,nie jedną śrubę tak odkręciłem,tylko aku odłącz do spawania

Opublikowano
  • Autor
W dniu 22.06.2024 o 21:26, greg2505 napisał(a):

Przyspawaj nakrętkę i pójdzie,szkoda czasu na kombinacje z tymi nasadkami,po za tym spawarka nagrzeje śrubę I powinno iść lżej,nie jedną śrubę tak odkręciłem,tylko aku odłącz do spawania

Tak właśnie uczyniłem i trzeba było to zrobić juz na początku. Poszło bez najmniejszego oporu. Temat uważam za zakończony ?

Opublikowano
3 godziny temu, WhiteN napisał(a):

Tak właśnie uczyniłem i trzeba było to zrobić juz na początku. Poszło bez najmniejszego oporu. Temat uważam za zakończony ?

?