Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Śruby pasa przedniego

WhiteN
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez greg2505,

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, mam 3 śruby tak dowalone ze nie da rady ich odkręcić, nasadka udarowa milwaukee się poddała. Śruby juz trochę wyrobione. Macie jakieś sposoby by sobie z tym poradzić?

3 godziny temu, Langista napisał(a):

Które śruby konkretnie?

Od odboju zderzaka n90683201

Tam powinien być ogólnie imbus, a przynajmniej ja oryginalnie imbus tam miałem, do czasu jak któryś mechanik wbił tam torx T40, jedyna opcja to nabicie torxa, jak to też obejdziesz to tylko wykrętak do objechanych śrub z łbem walcowym.

25 minut temu, Langista napisał(a):

Tam powinien być ogólnie imbus, a przynajmniej ja oryginalnie imbus tam miałem, do czasu jak któryś mechanik wbił tam torx T40, jedyna opcja to nabicie torxa, jak to też obejdziesz to tylko wykrętak do objechanych śrub z łbem walcowym.

Tam jest chyba oryginalnie TX45 w 1.8t bfb jaki wykrętak polecasz nie za drogi? Chce uniknąć spawania 😅

Tam jest torx nie pamiętam ale chyba 45,ja odkręcałem dużym kluczem milki z udarowym torxem ,poszły bez problemu, kilka lat temu jak odkręcałem to jednà śrubę urwałem,siedziała jak zaspawana

W sobotę odkręcałem to w passacie. Pomoglo napierniczanie młotkiem przez klucz i środek penetrujacy. 

10 godzin temu, WhiteN napisał(a):

Spróbuje wykrętakiem, takie dadzą rade?

ALLEGRO.PL

ALLEGRO.PL

ALLEGRO.PL

Najlepiej przyspawać nakrętkę na śrubę i kluczem odkręcisz ,ale możesz próbować tym zestawem co kolega Langista wkleił

Średnio widzę spawanie zaraz przy zderzaku w tej ciasnej wnęce, gdzie ledwo nasadka przechodzi 😅 ten zestaw jest w sam raz na grzechotkę, trzeba tylko dobrać odpowiedni rozmiar aby się wgryzł w środek łba śruby.

Dobre by też były te ci na zewnątrz wchodzą ale nie jestem pewien czy by przeszło przez otwór w zderzaku.

17 godzin temu, Langista napisał(a):

Średnio widzę spawanie zaraz przy zderzaku w tej ciasnej wnęce, gdzie ledwo nasadka przechodzi 😅 ten zestaw jest w sam raz na grzechotkę, trzeba tylko dobrać odpowiedni rozmiar aby się wgryzł w środek łba śruby.

Dobre by też były te ci na zewnątrz wchodzą ale nie jestem pewien czy by przeszło przez otwór w zderzaku.

Ale kolega chce odkręcić pas przedni ,a ty piszesz chyba o śrubach zderzaka

No to wtopa, zupełnie nie o tej śrubie myślałem 😅 w takim razie zestaw na zewnętrzne strony śruby sprawdzi się tu dużo lepiej, taki o :

ALLEGRO.PL

Kup taniej NASADKI WYKRĘTAKI DO ZNISZCZONYCH ŚRUB DŁUGIE 9-19 kod producenta: V08081 z Kraków na...

Ten zestaw z Verke nawet nie chce się wkręcić w śrubę, za grube są albo ten gwint zbyt płaski.

Chyba spawarka pojdzie w ruch tylko ze mam tylko drut samooslonowy bez gazu 😅

Edytowane przez WhiteN

Szkoda że wcześniej nie wysłałem odpowiedniego, tym drugim spokojnie byś sobie z tym poradził.

Nie mniej, zwykłą spawarką na druty z osłoną też sobie poradzisz, one czasem nawet mocniejszy prąd dają. Możesz ewentualnie jak masz dostęp, próbować jakimś przecinakiem buc po łbie tej śruby w kierunku odkręcania jej.

• Rozwiązanie
2 godziny temu, WhiteN napisał(a):

Ten zestaw z Verke nawet nie chce się wkręcić w śrubę, za grube są albo ten gwint zbyt płaski.

Chyba spawarka pojdzie w ruch tylko ze mam tylko drut samooslonowy bez gazu 😅

Przyspawaj nakrętkę i pójdzie,szkoda czasu na kombinacje z tymi nasadkami,po za tym spawarka nagrzeje śrubę I powinno iść lżej,nie jedną śrubę tak odkręciłem,tylko aku odłącz do spawania

W dniu 22.06.2024 o 21:26, greg2505 napisał(a):

Przyspawaj nakrętkę i pójdzie,szkoda czasu na kombinacje z tymi nasadkami,po za tym spawarka nagrzeje śrubę I powinno iść lżej,nie jedną śrubę tak odkręciłem,tylko aku odłącz do spawania

Tak właśnie uczyniłem i trzeba było to zrobić juz na początku. Poszło bez najmniejszego oporu. Temat uważam za zakończony 😁

3 godziny temu, WhiteN napisał(a):

Tak właśnie uczyniłem i trzeba było to zrobić juz na początku. Poszło bez najmniejszego oporu. Temat uważam za zakończony 😁

👍