WhiteN Opublikowano 16 Czerwca Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Siema, mam 3 śruby tak dowalone ze nie da rady ich odkręcić, nasadka udarowa milwaukee się poddała. Śruby juz trochę wyrobione. Macie jakieś sposoby by sobie z tym poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 16 Czerwca Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Które śruby konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteN Opublikowano 16 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 3 godziny temu, Langista napisał(a): Które śruby konkretnie? Od odboju zderzaka n90683201 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 16 Czerwca Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Tam powinien być ogólnie imbus, a przynajmniej ja oryginalnie imbus tam miałem, do czasu jak któryś mechanik wbił tam torx T40, jedyna opcja to nabicie torxa, jak to też obejdziesz to tylko wykrętak do objechanych śrub z łbem walcowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteN Opublikowano 16 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 25 minut temu, Langista napisał(a): Tam powinien być ogólnie imbus, a przynajmniej ja oryginalnie imbus tam miałem, do czasu jak któryś mechanik wbił tam torx T40, jedyna opcja to nabicie torxa, jak to też obejdziesz to tylko wykrętak do objechanych śrub z łbem walcowym. Tam jest chyba oryginalnie TX45 w 1.8t bfb jaki wykrętak polecasz nie za drogi? Chce uniknąć spawania 😅 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 16 Czerwca Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Tam jest torx nie pamiętam ale chyba 45,ja odkręcałem dużym kluczem milki z udarowym torxem ,poszły bez problemu, kilka lat temu jak odkręcałem to jednà śrubę urwałem,siedziała jak zaspawana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca W sobotę odkręcałem to w passacie. Pomoglo napierniczanie młotkiem przez klucz i środek penetrujacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Ja tam oryginalnie imbus 8 miałem, dopiero potem ktoś torx nabił jak objechał imbusa 😅 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteN Opublikowano 18 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Spróbuje wykrętakiem, takie dadzą rade? allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Nie ma szans, weź te : allegro.pl ALLEGRO.PL 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteN Opublikowano 18 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 52 minuty temu, Langista napisał(a): Nie ma szans, weź te : allegro.pl ALLEGRO.PL Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 10 godzin temu, WhiteN napisał(a): Spróbuje wykrętakiem, takie dadzą rade? allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL Najlepiej przyspawać nakrętkę na śrubę i kluczem odkręcisz ,ale możesz próbować tym zestawem co kolega Langista wkleił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Średnio widzę spawanie zaraz przy zderzaku w tej ciasnej wnęce, gdzie ledwo nasadka przechodzi 😅 ten zestaw jest w sam raz na grzechotkę, trzeba tylko dobrać odpowiedni rozmiar aby się wgryzł w środek łba śruby. Dobre by też były te ci na zewnątrz wchodzą ale nie jestem pewien czy by przeszło przez otwór w zderzaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 17 godzin temu, Langista napisał(a): Średnio widzę spawanie zaraz przy zderzaku w tej ciasnej wnęce, gdzie ledwo nasadka przechodzi 😅 ten zestaw jest w sam raz na grzechotkę, trzeba tylko dobrać odpowiedni rozmiar aby się wgryzł w środek łba śruby. Dobre by też były te ci na zewnątrz wchodzą ale nie jestem pewien czy by przeszło przez otwór w zderzaku. Ale kolega chce odkręcić pas przedni ,a ty piszesz chyba o śrubach zderzaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca No to wtopa, zupełnie nie o tej śrubie myślałem 😅 w takim razie zestaw na zewnętrzne strony śruby sprawdzi się tu dużo lepiej, taki o : NASADKI WYKRĘTAKI DO ZNISZCZONYCH ŚRUB DŁUGIE 9-19 V08081 za 49,90 zł z Kraków - Allegro.pl - (11482983192) ALLEGRO.PL Kup taniej NASADKI WYKRĘTAKI DO ZNISZCZONYCH ŚRUB DŁUGIE 9-19 kod producenta: V08081 z Kraków na... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteN Opublikowano 22 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) Ten zestaw z Verke nawet nie chce się wkręcić w śrubę, za grube są albo ten gwint zbyt płaski. Chyba spawarka pojdzie w ruch tylko ze mam tylko drut samooslonowy bez gazu 😅 Edytowane 22 Czerwca przez WhiteN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 22 Czerwca Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Szkoda że wcześniej nie wysłałem odpowiedniego, tym drugim spokojnie byś sobie z tym poradził. Nie mniej, zwykłą spawarką na druty z osłoną też sobie poradzisz, one czasem nawet mocniejszy prąd dają. Możesz ewentualnie jak masz dostęp, próbować jakimś przecinakiem buc po łbie tej śruby w kierunku odkręcania jej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie greg2505 Opublikowano 22 Czerwca Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2 godziny temu, WhiteN napisał(a): Ten zestaw z Verke nawet nie chce się wkręcić w śrubę, za grube są albo ten gwint zbyt płaski. Chyba spawarka pojdzie w ruch tylko ze mam tylko drut samooslonowy bez gazu 😅 Przyspawaj nakrętkę i pójdzie,szkoda czasu na kombinacje z tymi nasadkami,po za tym spawarka nagrzeje śrubę I powinno iść lżej,nie jedną śrubę tak odkręciłem,tylko aku odłącz do spawania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteN Opublikowano 29 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca W dniu 22.06.2024 o 21:26, greg2505 napisał(a): Przyspawaj nakrętkę i pójdzie,szkoda czasu na kombinacje z tymi nasadkami,po za tym spawarka nagrzeje śrubę I powinno iść lżej,nie jedną śrubę tak odkręciłem,tylko aku odłącz do spawania Tak właśnie uczyniłem i trzeba było to zrobić juz na początku. Poszło bez najmniejszego oporu. Temat uważam za zakończony 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 3 godziny temu, WhiteN napisał(a): Tak właśnie uczyniłem i trzeba było to zrobić juz na początku. Poszło bez najmniejszego oporu. Temat uważam za zakończony 😁 👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi