DarekS4 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Siema mam sprawę do bardziej zaprawionych w temacie. Mam Tourana 1T2 2010r Rline na lampach soczewkowych zwykłych. Chciałem założyć lepsze żarówki lodowe ale tak żeby nie biło błędem spalonej żarówki. Wybrałem osrama. Tanio nie było ale miało działać. Żarówki miały od razu Canbusa ale d*pa błąd świeci i błędy zwarcia do+ W kodowaniu szukałem ale nic to nie daje ... .Ma ktoś jakieś patenty albo lepiej zna się na kodowaniu żeby to ogarnąć ?
Langista Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca A co konkretnie zmieniałeś w kodowaniu i nie dało to efektów? Bo to dosyć istotne.
DarekS4 Opublikowano 4 Lipca Autor Opublikowano 4 Lipca Diagnostykę świateł mijania. W dwóch bitach jest info o takowej. Ale nic o nie daje. Sprawę załatwiłem tak że dokupiłem drugie canbusy na próbę z philipsa i dopiąłem do tych oryginalnych. Na ten moment działa OK
Langista Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Nie ma opcji przekodowania sterownika MCE na moduły LED jak w A6 C6? Znalazłem jedynie to Bordnetz 09 Byte 18 Bit 0 Cold Diagnosis License Plate Lights active Byte 18 Bit 1 Cold Diagnosis Brake Lights active Byte 18 Bit 2 Cold Diagnosis Front Fog Lights active Byte 18 Bit 3 Cold Diagnosis Rear Fog Lights active Byte 18 Bit 4 Cold Diagnosis High Beam active Byte 18 Bit 5 Cold Diagnosis Turn Signals active Byte 18 Bit 6 Cold Diagnosis Back Light active Byte 18 Bit 7 Cold Diagnosis Side Turn Signals active Byte 19 Bit 0 Cold Diagnosis Low Beam active Byte 19 Bit 1 Cold Diagnosis Front Parking Lights active Byte 19 Bit 2 Cold Diagnosis Rear Parking Lights active Byte 19 Bit 3 Diagnosis Rear Parking Lights active Odznaczasz co nie chcesz aby było sprawdzane, ale lepiej jak @Muskel1 się wypowie bo to spec od długich kodowań.
Rekomendowane odpowiedzi