MiloszBrat Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Witam, To mój pierwszy wpis na forum. Szukałem odpowiedzi w już otwartych tematach, ale nie znalazłem nic co pasuje do mojego problemu. Otóż mam problem z systemem Asysta Kierowcy, ponieważ nie pokazuje samochodów do których się zbliżam. Dostaje jedynie powiadomienia o zwalnianiu przed skrzyżowaniami i zmianami prędkości. Czy jest to funkcja która może zależeć od wyposażenia? Błędu żadnego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Masz ACC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiloszBrat Opublikowano 7 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca W jaki sposób mógłbym sprawdzić czy mam ACC? Z tego co widzę to przy lusterku wstecznym mam z przodu małą kropkę, tak jakby kamerę, albo radar, albo czujnik jakiś. Niestety nie mam kartki z kodami wyposażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Co ma ACC wspólnego z lusterkiem wstecznym? Wiesz co to jest ACC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiloszBrat Opublikowano 7 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Wiem co to ACC, dlatego pytam czy powinno mi się coś pojawiać w Asyście Kierowcy oprócz zwalniania przed znakami coś więcej. Na manetce od tempomatu nie mam ustawiania odległości. A o lusterku pisałem, ponieważ ewidentnie jest na przedniej szybie jakąś kamerka/radar i nie wiem od czego może być. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Odpowiedz po prostu na pytania. Masz ACC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 7 Lipca Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 4 godziny temu, MiloszBrat napisał(a): W jaki sposób mógłbym sprawdzić czy mam ACC? Po manetce tempomatu i kratkach w przednim zderzaku. Auto z ACC ma manetkę, na której jest możliwa regulacja odległości do poprzedzającego pojazdu, opisana jako DISTANCE. Oprócz tego w przednim zderzaku są po prawej i lewej stronie widoczne radary. Pojazdy bez ACC mają tam zwykłe kratki. Godzinę temu, MiloszBrat napisał(a): A o lusterku pisałem, ponieważ ewidentnie jest na przedniej szybie jakąś kamerka/radar i nie wiem od czego może być. Każde B9 (przynajmniej ma rynku EU) ma kamerę na przedniej szybie. W zależności od wyposażenia pojazdu pomaga ona różnym asystentom. B9 golas też ma kamerę i służy ona wtedy tylko do Audi pre sense. 4 godziny temu, MiloszBrat napisał(a): Z tego co widzę to przy lusterku wstecznym mam z przodu małą kropkę, tak jakby kamerę, albo radar, Ta "kropka" to czujnik światła potrzebny do prawidłowego działania lusterka fotochromatycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiloszBrat Opublikowano 9 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca W takim razie wszystko się rozjaśniło i już jest wiadomo co od czego. W takim razie dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soszka2 Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca Pytanie czy w zderzaku może być tylko zaślepka w takim wzorze? czy przy takim kształcie zawsze musi byc radar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca W przedliftach tylko auta z radarami mają takie kratki pod radary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 24 Lipca Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 14 godzin temu, soszka2 napisał(a): Pytanie czy w zderzaku może być tylko zaślepka w takim wzorze? czy przy takim kształcie zawsze musi byc radar? A w poliftach czyli od końca 2018 może wyglądać jakby miał radar ale może nie mieć, więc trzeba dokładnie sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soszka2 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia W dniu 24.07.2024 o 09:46, Koalakm napisał(a): A w poliftach czyli od końca 2018 może wyglądać jakby miał radar ale może nie mieć, więc trzeba dokładnie sprawdzić. Właśnie o to pytam bo kupiłem 2018r z grudnia i wyglada jakby miał radary a ich faktycznie nie posiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Wrzuć zdjęcie lewych manetek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soszka2 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 18 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wrzuć zdjęcie lewych manetek. Na pewno nie mam acc dlatego stąd moje pytanie czy ten front mógł występować z takimi zaślepkami Tak wygląda u mnie przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soszka2 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Teraz, Muskel1 napisał(a): Tak. No i super rozwiało wszystkie watpliwości myślałem ze jakiegos składaka kupiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi