burzyk Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Cześć, może ktoś ma jakiś pomysł? Chciałem zrobić stage 1 ECU, ale wypada zapłon na cylindrach w trakcie logowań pomiarów rozszerzonych vcds podczas jazdy, żadnych widocznych błędów czy tez objawów w trakcie jazdy. Co do tej pory zrobiono: - orzechowanie kanałów ssących - czyszczenie wtryskiwaczy - wymiana świec - wymiana cewek na ori z aso Zauważyłem że przy każdym wypadnięciu średnia masa powietrza jest dużo niższa lub wyższa od wymaganej np. zamiast oczekiwanej 600+ ma średnią 200+ Zamiast oczekiwanej 26 dostał 89 i wypadł na niskich obrotach przy dojeździe do skrzyżowania. Ma ktoś jakiś pomysł za co teraz się zabrać?
burzyk Opublikowano 13 Lipca Autor Opublikowano 13 Lipca Nie, może mieć z tym związek? Nie bierze oleju, nie kopci, nie ma żadnych błędów po skanie..
MrAlex Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października @burzyk Udało się rozwiązać problem? Mam podobnie natomiast u mnie wywala ciągle na 3 cylindrze zbyt wysokie ciśnienie w cylindrze na wysokich obrotach i do tego konsekwencja jest wypadania zapłonu też na 3cim. Zabiegi podobne wykonałem i d*pa... Zrobiłem swój wątek tu poniżej. Najgorzej, że przecież tych silników robi się w cholere ECU i jest wszystko ok a u nas wtopa.
Rekomendowane odpowiedzi