Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie otwiera się dach w A4 B7 Cabrio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z nowym nabytkiem. Jest to cabrio i po rozpoczęciu procedury otwierania  jedyne co się dzieje, to uchylenie szyb i odryglowanie dachu z przednich zaczepów. Całosc unosi się  delikatnie  górę i zatrzymuje. Do tej pory sprawdziłem krańcówki na silniku zaczepów, dalej nie mam pomysłu. Macie jakieś sugestie? Co mogę sprawdzić. Odkleiła się też szyba od materiału, nie wiem czy to ma zwiazek , czy może cos się zalało. Byłbym wdzięczny za podpowiedzi. 

Opublikowano

nie wiem jak dziala dach w a4 ale wiem jak dziala w a5. W mocowaniach dachu jest kilkanascie czujnikow i akurat w przypadku a5 dochodzi do zalania i nastepnie uszkodzenia tychze czujnikow. U mnie w a5 taki objaw dawal wlasnie jedenz takich czujnikow halla, do ktorego dostala sie woda i spowodowala korozje w srodku. 

Opublikowano
9 godzin temu, mravel napisał(a):

nie wiem jak dziala dach w a4 ale wiem jak dziala w a5. W mocowaniach dachu jest kilkanascie czujnikow i akurat w przypadku a5 dochodzi do zalania i nastepnie uszkodzenia tychze czujnikow. U mnie w a5 taki objaw dawal wlasnie jedenz takich czujnikow halla, do ktorego dostala sie woda i spowodowala korozje w srodku. 

Podrducisz mi jak to wygląda mniej więcej ? 

Opublikowano (edytowane)

https://www.a5oc.com/threads/s5-soft-top-closed-sensor-error-f202.176219/ u mnie dach nie chcial sie otworzyc do konca. Rozpoczynal proces i stawal. Dokladnie cos jak u Ciebie

komputer vcds pokazywal blad przelacznika (guzika) otwierania dachu. Wymiana na nowy nie pomogla. W necie przez przypadek znalazlem rozwiazanie z tym czujnikiem

Edytowane przez mravel