Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dylemat nad nowym nagłośnieniem do A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam najlepszego a zarazem nie najdroższego polepszania audio w audi a4b8.

I tu zaczyna się mój dylemat. Myślę nad kilkoma rozwiązaniami ale nie wiem na co się zdecydować. Chciałbym też przy tym nie bawić się wzmacniacze. Budżet jaki myślę wydać to maks +/- 1000zł. Najbardziej zależy mi na poprawie basu bo czasami brakuje mi go przy niższych głośnościach. Myślę też nad wyciszeniem drzwi ale myślę, że z tym jakoś sobie poradzę ale z chęcią dowiem się jakiego mogę użyć wygłuszenia :)

I na pewno w grę wchodzi wymiana glosnikow przednich drzwiach gdyż padł jeden.

1.Opcja:

Zamontowanie dobrych przednich głośników 165mm. Nie wiem natomiast jakiej firmy gdyz myślałem nad jakimś audio system ale niektóre opinie nie zachęcają. Dlatego tu pytanie jakie mógłby być to glosniki.

2.Opcja: [nie wiem czy możliwa]

Zamontować głośniki 200mm. Jednak nie wiem czy wejdą w maskownice. I jeżeli wejdą to pytanie również jakie.

3.Opcja:

Dołożenie subwoofer'a w boczek w bagażniku (tylko nie wiem gdzie potem podziac wzmacniacz).  Lub wolno stojący subwoofer lecz nie chciałbym tego robić gdyż zablokuje mi to trochę bagażnik.  Myślałem nad jakimś lepszym wooforem który jest na półce ale z tym jest ciężko znaleźć coś rozsądnego jak i również nie wiem czy da to upragniony efekt.

Z góry dziękuję za pomoc i doradzenie :)