Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Trzeszczy lewe koło przy gwałtownym dodaniu gazu i puszczeniu w A4 B8

Spiter

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, chciałbym zdiagnozować który wahacz mi trzeszczy, ale na postoju przy ruszaniu autem nic nie słychać, na stacji diagnostycznej też. Jedynie co zauważyłem to że przy dawaniu gwałtownie gazu i puszczeniu słuchać to trzeszczenie, również przy odkręcaniu kierownicy czasami jak jest nierówna nawierzchnia. Ciężko to zdiagnozować. Jakieś pomysły?

Któryś z dolnych wahaczy łączących się ze zwrotnicą, one minimalnie pracują. Górne wahacze pracują jedynie góra dół i przy hamowaniu/przyspieszaniu nie wydadzą dźwięku.

W dniu 13.08.2024 o 12:20, Langista napisał(a):

Któryś z dolnych wahaczy łączących się ze zwrotnicą, one minimalnie pracują. Górne wahacze pracują jedynie góra dół i przy hamowaniu/przyspieszaniu nie wydadzą dźwięku.

Już sam nie wiem, szkoda wymieniac całego bo reszta jest okej. Już powstrzykiwalem olej w sworznie na dole bo mowie jak przestanie trzeszczeć to będę wiedział chociaż co i za jakiś czas wymienie. A jednak to nie to. @Muskel1 ty jesteś kotem w B8, może coś poradzisz? Wymieniać całe zawieszenie?

Edytowane przez Spiter

23 godziny temu, Langista napisał(a):

Olej to błąd, tam jest smar a olej smary rozpuszcza.

No tak na dobrą sprawę nic to nie dało, jak tak dalej ma być to wymienie cały przod więc i tak te sworznie wylecą. I nie pozostaje mi chyba nic innego. 

Chyba jest przyczyną. Pani diagnosta(?) Na szarpakach znalazła przyczynę i uważa że to duży banan - uszkodzona guma. Wcześniej miałem z prawej strony ale objawy były inne. Zobaczymy jak wymienie :)