Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wybór wyposażenia w Audi A6 C8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Potrzebuje porady :)

Konfiguruje A6, wybrałem m.in. Pakiet Technology i Pakiet systemów wspomagających w ruchu miejskim, i zastanwiam się co dokładnie (realnie) daje Pakiet systemów wspomagających w ruchu pozamiejskim.

Czytałem o asystentach jazdy, wydajności, prędkości itd, ale tak faktycznie, jakie to są dodatkowe systemy i jak/kiedy on działają? Czy warto za to dopłacać? Pozatym, nie można z tym pakietem wybrać kierownicy spłaszczonej z dołu ?- wiecie może czemu?

Podsyłam cała konfigurację, jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia, że coś z elementów jest niewarte brania, albo coś czego nie wybrałem warto dołożyć, to będę wdzięczny za rady.

Z góry dzięki za pomoc.

Arek

Opublikowano

Wszystko jest wyjaśnione na stronie producenta. Kliknij na "i" w kółku, tam jest napisane co zawiera.

Opublikowano
  • Autor

Hej,

No dzięki za odpowiedź :)

Tak tak wiem że jest guizk "i" - czytałem to wszystko, oglądałem filmiki. Bardziej mi chodzi o taką praktyczną odpowiedź. Mam teraz Superb'a i też jest tam masa systemów, aktywny tempomat, asystent jazdy w korku etc.

W Audi w opisie w konfiguratorze, wymienione są:

• adaptacyjny asystent jazdy
• adaptacyjny asystent prędkości
• asystent prowadzenia po pasie ruchu
• asystent wydajności
• asystent skrętu w lewo
• asystent omijania przeszkód

I teraz tak na przykład "prowadzenie po pasie ruchu"

Jeśli w pakiecie Technology zawarty jest m.in

"System ostrzegający przy zmianie pasa ruchu z Audi pre sense rear, funkcją ostrzegania przy wysiadaniu i asystentem ruchu poprzecznego z tyłu"-

a w pakiecie systemów miejskich jest z kolei:

"system ostrzegający przy zmianie pasa ruchu"

to czy teraz jak nie wezmę tego pakietu pozamiejskiego to ten samochód nie będzie trzymał się linii ?

W Skodzie to mam, w Fieście żony też to jest - czy bez tego pakietu A6 tego nie ma ?

Asystent, jazdy, wydajności, prędkości  .. to wiem, podpowiada i zwalnia przed zakrętem itd.

Mimo to jestem ciekaw opinii kogoś kto ma ten Pakiet, żeby podpowiedział czy to warto i czy faktycznie bez tego to nie ma trzyma się lini.

Pozdro

Arek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bierz wszystko co się mieści w Twoim budżecie , im więcej tym lepiej , zawsze możesz z tego skorzystać , dodatkowy atut przy odsprzedaży . Lepiej mieć więcej i nie skorzystać , niż mniej i chcieć skorzystać a nie mieć jak.