krysik0801 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) oki dziękuje teraz mam pytanko a moze kilka Czy jest możliwość zrobienia aby lampa matrix Działała jak zwykły full led czy lepiej naprzyklad sprzedać te lampe i kupić full led albo czy jest dużo roboty z zrobienia aby w samochodzie działał matrix normalnie a jak się da to jak to zrobić (sorki ze tak pytam ale jestem młody jeszcze i chciałbym się nauczyć właśnie takich manewrów ogólnie elektromechaniki ) i czy obd eleven starczy czy potrzbeuje jakiegoś innego programu (jak tak to jaki?) Godzinę temu, Koalakm napisał(a): tak jest to mozliwe. Tylko musisz znalezc kogos kto sie tym zajmuje. Trzeba tam dolozyc kabelki + kodowanie. a znajdę gdzieś jakiś poradnik jak to zrobić samemu? Edytowane 27 Sierpnia przez krysik0801
Koalakm Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 1 godzinę temu, krysik0801 napisał(a): a znajdę gdzieś jakiś poradnik jak to zrobić samemu? moze gdzies znajdziesz jakies info, jednak polecam jednak to zlecic - jezeli sam zalozysz lampy i sobie zlozysz zderzak itp, to mysle ze samo podlaczenie i kodowanie nie bedzie bardzo drogie - obstawiam 600 - 1000zl max.
krysik0801 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia 57 minut temu, Koalakm napisał(a): moze gdzies znajdziesz jakies info, jednak polecam jednak to zlecic - jezeli sam zalozysz lampy i sobie zlozysz zderzak itp, to mysle ze samo podlaczenie i kodowanie nie bedzie bardzo drogie - obstawiam 600 - 1000zl max. oki a jeszcze jedno pytanko czy da radę jakoś na szybko zrobić żeby działaly kierunki i postój bo to by było potrzebne do przeglądu
Koalakm Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 20 minut temu, krysik0801 napisał(a): oki a jeszcze jedno pytanko czy da radę jakoś na szybko zrobić żeby działaly kierunki i postój bo to by było potrzebne do przeglądu niestety nie wiem. Jezeli juz to przez kogos kto jak pisalem wczesniej sie tym profesjonalnie zajmuje.
Koalakm Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia a jeszcze z ciekawosci ile zaplaciles za 2 kompletne lampy matrix?
krysik0801 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia 37 minut temu, Koalakm napisał(a): a jeszcze z ciekawosci ile zaplaciles za 2 kompletne lampy matrix? poniżej 3k za jedną lampe
Koalakm Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 24 minuty temu, krysik0801 napisał(a): poniżej 3k za jedną lampe no czyli w miare ok cena - o ile z nimi wszystko ok.
krysik0801 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia 6 minut temu, Koalakm napisał(a): no czyli w miare ok cena - o ile z nimi wszystko ok. No cena też mi się wydaje że dobra, wydaje się że są ok bo wyglądają jak nowe ani jednej ryski ani nic
Muskel1 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Nie da się lamp matrix uruchomić mając setup pod full led. W tym celu należy wykonać dołożenie matrix zgodnie ze sztuką, czyli wiązki, kodowanie, kalibracja. Dodatkowo przy matrixach wymagany jest drugi czujnik samopoziomowania oraz spryskiwacze lamp, ponieważ matrixy mają natężenie światła powyżej 2000 lm.
Muskel1 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 9 godzin temu, turzol napisał(a): wg VIN masz seryjnie reflektory Full LED PR-Code 8IT główne reflektory LED 8G0 bez asystenta świateł Czyli wszystko jasne. W dobrym kierunku miałem czuja😜 Ładnie Ci ktoś pocisnął kit przy sprzedaży auta z tymi matrixami.
krysik0801 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia 52 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Czyli wszystko jasne. W dobrym kierunku miałem czuja😜 Ładnie Ci ktoś pocisnął kit przy sprzedaży auta z tymi matrixami. No niestety dobrze ze matrix i full led mniej więcej podobna cena szkoda tylko czasu zmarnowanego waszego i mojego, ale dziękuję za pomoc
Muskel1 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Najprostszym rozwiązaniem będzie sprzedanie matrixów, kupienie full led i montaż p&p. Lampy muszą być oczywiście kupione z odpowiednimi dla nich stwrownikami.
krysik0801 Opublikowano 27 Sierpnia Autor Opublikowano 27 Sierpnia 54 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Najprostszym rozwiązaniem będzie sprzedanie matrixów, kupienie full led i montaż p&p. Lampy muszą być oczywiście kupione z odpowiednimi dla nich stwrownikami. odpowiednimi sterownikami czyli najlepeii żeby było od samochodu w którym działały czy jak?
turzol Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia W śląskim mogę zamontować matrix w Twoim aucie.
Koalakm Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 14 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Ładnie Ci ktoś pocisnął kit przy sprzedaży auta z tymi matrixami. no to jest szok jak ludzie nieprawde opisuja w ogloszeniach. Ostatnio sledze sobie i bardzo mnie wnerwia jak pisza ze ma ACC i inne cuda a juz po zdjeciach widac ze nie ma. Do tego stopnia ze pisze czasem do sprzedajacego ze to auto nie ma przeciez radarow, a w odpowiedzi potrafia napisac "no jak sie Pan lepiej zna to dobrze" i koniec, ogloszenia dalej wisza niezmienione. 13 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Najprostszym rozwiązaniem będzie sprzedanie matrixów, kupienie full led i montaż p&p. faktycznie to najprostsze i najtansze. Uwazam jednak ze jak kolega ma juz lampy matrix kupione (jezeli sa ok) to warto juz chyba dolozyc troche i miec zamontowane matrixy...
krysik0801 Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia 12 godzin temu, turzol napisał(a): W śląskim mogę zamontować matrix w Twoim aucie. daleko mam, a wiesz może czy da radę chcoaz na chwilę żeby działały kierunkowskazy na tych matrixach żeby przeglad przeszedł(oczywiście później zrobione będzie tak jak należy jeszcze pomyślę czy zostawię czy kupię fullled)
krysik0801 Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia 12 godzin temu, turzol napisał(a): W śląskim mogę zamontować matrix w Twoim aucie. bardziej to bym wolał wiedzieć jak to zrobić jako młody ambitny początkujący😆
Monti Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 1 godzinę temu, krysik0801 napisał(a): bardziej to bym wolał wiedzieć jak to zrobić jako młody ambitny początkujący😆 Wiesz jak jest, pewne rzeczy na forum się pojawiają ale bardziej skomplikowane, do których ludzie dochodzili sami aby móc świadczyć usługi montażu czy modyfikacji jest trudniej dostać. Nie mówię, że nikt tego tutaj nie napisze bo mamy kilka mega głów w tych dziedzinach. W b6 czy b7 jest pełno tematów ale są to dosyć łatwe auta gdzie większość kodowań zrobisz vcds. Tutaj pewnie dojdą inne programy, ochrony komponentów itp itd(domysły). Chętnie będę dalej obserwował temat bo mimo, że nie mam nowszego samochodu to lubię takie informacje czytać i mam nadzieję, że ktoś pomoże Ci to ogarnąć własnoręcznie. Wiem jednak, że nie wszystko można dostać. Trzymam kciuki i obserwuje. Pozdro.
krysik0801 Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia no niestety wiedza kosztuje, albo trzeba uczyć metodą prób i błędów, również pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi