Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kodowanie lamp Matrix w Audi A5 8W

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Muskel1,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

oki dziękuje teraz mam pytanko a moze kilka Czy jest możliwość zrobienia aby lampa matrix Działała jak zwykły full led czy lepiej naprzyklad sprzedać te lampe i kupić full led albo czy jest dużo roboty z zrobienia aby w samochodzie działał matrix normalnie a jak się da to jak to zrobić (sorki ze tak pytam ale jestem młody jeszcze i chciałbym się nauczyć właśnie takich manewrów ogólnie elektromechaniki ) i czy obd eleven starczy czy potrzbeuje jakiegoś innego programu (jak tak to jaki?)

Godzinę temu, Koalakm napisał(a):

tak jest to mozliwe. Tylko musisz znalezc kogos kto sie tym zajmuje. Trzeba tam dolozyc kabelki + kodowanie.

a znajdę gdzieś jakiś poradnik jak to zrobić samemu?

Edytowane przez krysik0801
Opublikowano
1 godzinę temu, krysik0801 napisał(a):

a znajdę gdzieś jakiś poradnik jak to zrobić samemu?

moze gdzies znajdziesz jakies info, jednak polecam jednak to zlecic - jezeli sam zalozysz lampy i sobie zlozysz zderzak itp, to mysle ze samo podlaczenie i kodowanie nie bedzie bardzo drogie - obstawiam 600 - 1000zl max.

Opublikowano
57 minut temu, Koalakm napisał(a):

moze gdzies znajdziesz jakies info, jednak polecam jednak to zlecic - jezeli sam zalozysz lampy i sobie zlozysz zderzak itp, to mysle ze samo podlaczenie i kodowanie nie bedzie bardzo drogie - obstawiam 600 - 1000zl max.

oki a jeszcze jedno pytanko czy da radę jakoś na szybko zrobić żeby działaly kierunki i postój bo to by było potrzebne do przeglądu 

Opublikowano
20 minut temu, krysik0801 napisał(a):

oki a jeszcze jedno pytanko czy da radę jakoś na szybko zrobić żeby działaly kierunki i postój bo to by było potrzebne do przeglądu

niestety nie wiem. Jezeli juz to przez kogos kto jak pisalem wczesniej sie tym profesjonalnie zajmuje.

Opublikowano

a jeszcze z ciekawosci ile zaplaciles za 2 kompletne lampy matrix?

Opublikowano
37 minut temu, Koalakm napisał(a):

a jeszcze z ciekawosci ile zaplaciles za 2 kompletne lampy matrix?

poniżej 3k za jedną lampe 

Opublikowano
24 minuty temu, krysik0801 napisał(a):

poniżej 3k za jedną lampe

no czyli w miare ok cena - o ile z nimi wszystko ok.

Opublikowano
6 minut temu, Koalakm napisał(a):

no czyli w miare ok cena - o ile z nimi wszystko ok.

No cena też mi się wydaje że dobra, wydaje się że są ok bo wyglądają jak nowe ani jednej ryski ani nic 

Opublikowano

Nie da się lamp matrix uruchomić mając setup pod full led. W tym celu należy wykonać dołożenie matrix zgodnie ze sztuką, czyli wiązki, kodowanie, kalibracja. Dodatkowo przy matrixach wymagany jest drugi czujnik samopoziomowania oraz spryskiwacze lamp, ponieważ matrixy mają natężenie światła powyżej 2000 lm.

Opublikowano
9 godzin temu, turzol napisał(a):

wg VIN masz seryjnie reflektory Full LED 

PR-Code

8IT główne reflektory LED

8G0 bez asystenta świateł

Czyli wszystko jasne. W dobrym kierunku miałem czuja😜

Ładnie Ci ktoś pocisnął kit przy sprzedaży auta z tymi matrixami.

Opublikowano
52 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Czyli wszystko jasne. W dobrym kierunku miałem czuja😜

No niestety dobrze ze matrix i full led mniej więcej podobna cena szkoda tylko czasu zmarnowanego waszego i mojego, ale dziękuję za pomoc 

Opublikowano

Najprostszym rozwiązaniem będzie sprzedanie matrixów, kupienie full led i montaż p&p.

Lampy muszą być oczywiście kupione z odpowiednimi dla nich stwrownikami.

Opublikowano
54 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Najprostszym rozwiązaniem będzie sprzedanie matrixów, kupienie full led i montaż p&p.

Lampy muszą być oczywiście kupione z odpowiednimi dla nich stwrownikami.

odpowiednimi sterownikami czyli najlepeii żeby było od samochodu w którym działały czy jak?

Opublikowano

W śląskim mogę zamontować matrix w Twoim aucie.

Opublikowano
14 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

no to jest szok jak ludzie nieprawde opisuja w ogloszeniach. Ostatnio sledze sobie i bardzo mnie wnerwia jak pisza ze ma ACC i inne cuda a juz po zdjeciach widac ze nie ma. Do tego stopnia ze pisze czasem do sprzedajacego ze to auto nie ma przeciez radarow, a w odpowiedzi potrafia napisac "no jak sie Pan lepiej zna to dobrze" i koniec, ogloszenia dalej wisza niezmienione.

13 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

faktycznie to najprostsze i najtansze.

Uwazam jednak ze jak kolega ma juz lampy matrix kupione (jezeli sa ok) to warto juz chyba dolozyc troche i miec zamontowane matrixy...

Opublikowano
12 godzin temu, turzol napisał(a):

daleko mam, a wiesz może czy da radę chcoaz na chwilę żeby działały kierunkowskazy na tych matrixach żeby przeglad przeszedł(oczywiście później zrobione będzie tak jak należy jeszcze pomyślę czy zostawię czy kupię fullled)

Opublikowano
12 godzin temu, turzol napisał(a):

bardziej to bym wolał wiedzieć jak to zrobić jako młody ambitny początkujący😆

Opublikowano
1 godzinę temu, krysik0801 napisał(a):

bardziej to bym wolał wiedzieć jak to zrobić jako młody ambitny początkujący😆

Wiesz jak jest, pewne rzeczy na forum się pojawiają ale bardziej skomplikowane, do których ludzie dochodzili sami aby móc świadczyć usługi montażu czy modyfikacji jest trudniej dostać. Nie mówię, że nikt tego tutaj nie napisze bo mamy kilka mega głów w tych dziedzinach. W b6 czy b7 jest pełno tematów ale są to dosyć łatwe auta gdzie większość kodowań zrobisz vcds. Tutaj pewnie dojdą inne programy, ochrony komponentów itp itd(domysły). Chętnie będę dalej obserwował temat bo mimo, że nie mam nowszego samochodu to lubię takie informacje czytać i mam nadzieję, że ktoś pomoże Ci to ogarnąć własnoręcznie. Wiem jednak, że nie wszystko można dostać. Trzymam kciuki i obserwuje. Pozdro.

Opublikowano

no niestety wiedza kosztuje, albo trzeba uczyć metodą prób i błędów, również pozdrawiam