Jari1234567 Opublikowano 5 Września Opublikowano 5 Września Witajcie. Potrzeuje jakiegoś urządzenia rozruchowego (a-la powerbak) do Audi A4 z 1998r Diesel 1,9 Tdi. To samochód ojca. Ostatnio odcięto od garazy prad!!! Jeden wspólny licznik i każdy ma podlicznuk-i wiadomo jak to jest!!! Otóż ojciec czasem nie odpala auta przez miesiąc albo dwa!!! Akumulator sie czesciowo rozładowuje i nie ma jak go podladowac!!! Szukam jakiegoś w miarę taniego rozwiaznia aby można naładować takie urządzenie w domu, zanisc do garażu i odpalić auto!!! Akumulator będzie miał pewie ok. 60Ah. Jakieś propozycje?! Dzięki za pomoc.
Langista Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Kupić nowy aku bo ten jest za słaby na diesla, taka pojemność jest dobra na benzynę z silnikiem 1.0. Do tego większe przebiegi autem i problem zniknie. Takie dobre boostery to koszt od minimum 600 zł dzisiaj. Taniej wychodzi kupić ładowarkę za 300 zł lub nowy akumulator za podobną cenę, ok 400 zł.
Jari1234567 Opublikowano 6 Września Autor Opublikowano 6 Września Dzięki ale pojemność aku podałem tak "pi razy drzwi" na pewno jest taki jaki powinien - bym musiał sprawdzić więc pisałem "jaki mi się wydaje że jest" !!! Niestety ale większa ilość jazd odpada - samochód służy "od święta". Ładowanie prostownikiem odpada - brak prądu w garażu!!! Noszenie aku do domu też odpada - waga i odległość do domu -ok.800m. !!! A ojciec ma już 76 lat!! I zostaje jakiś w miarę booster. To jakie w granicach 400-800 byś(cie) poleciał(li)?! Czy takie coś da radę - Noco Boost GB70?! Albo takie: 1. Jump Starter Amio AŻ 900A za 430zł 2. Jump Starter S-1 Blow za 395zł 3. Kraft&Dele KD1921 za 250zł Autko odpala za 1 razem!! Lub coś podobnego.
Langista Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Jedynie noco wchodzi w grę, ta reszta to zabawki. Ważne aby kupić ze sprawdzonego źródła z gwarancją 24 miesiące.
Jari1234567 Opublikowano 6 Września Autor Opublikowano 6 Września Oki. Dzięki. Też tak myślałem co do w/w produktów. Zostaje Noco 🙂
Hugo Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Noco możesz śmiało brać. Robią porządny sprzęt. Kupowałem jakiś czas temu ładowarkę i śmiga elegancko. Kumpel ma w firmie booster i też sobie chwali.
Petroholic Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Ja używam czegoś takiego ale to już bardziej do pracy niż do garażu
Jari1234567 Opublikowano 6 Września Autor Opublikowano 6 Września 2 godziny temu, Petroholic napisał(a): Ja używam czegoś takiego ale to już bardziej do pracy niż do garażu Dzięki. zapoznam się ze specyfikacją i zobaczę co wybiorę. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi