marwrd Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Witam poleci ktoś jakiś dobry preparat do konserwacji obtartego miejsca podkładania lewarka, z tego co widzę miejsce to jest w kolorze nadwozia, przydałby się jakiś baranek i zapedzlować... tylko ciężko znajść jakiś szary wszystkie polecane typu APP są czarne a pokrycie go potem farbą w kolor może nie być skuteczne. Ktoś coś poradzi ?
przem8 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Są szare baranki np. boll i daje radę, używałem tego w sprayu. Tylko praktycznie po każdym użyciu lewarka będziesz musiał robić zaprawkę, bo to już nie będzie takie trwałe jak fabryka. Ewentualnie jak pisałeś - czarny i dobrać bazę pod kolor.
wuPiotrek Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września może raptorem zapsikać. po utwardzeniu jest on dość wytrzymały. dorabiają w kolor spray'e
marwrd Opublikowano 6 Września Autor Opublikowano 6 Września 8 godzin temu, przem8 napisał(a): Są szare baranki np. boll i daje radę, używałem tego w sprayu. Tylko praktycznie po każdym użyciu lewarka będziesz musiał robić zaprawkę, bo to już nie będzie takie trwałe jak fabryka. Ewentualnie jak pisałeś - czarny i dobrać bazę pod kolor. Te miejsca na lewarek to jakaś porażka w bmw akurat to jest lepiej rozwiązane... tutaj praktycznie po każdym podnoszeniu żabą trzeba bedzie to sobie zakonserwować i tyle, może jak na wulkanizacji podeprze podnośnikiem w 4 punktach to tak nie będzie to wyglądać jak po podnoszeniu w jednym punkcie Apropo preparatur znalazłem Ranal Antigravitex tu akurat jest szary spray Lub APP Autobit 120 / 220 na pedzel ( ljest filmik na yt fajnie to wygląda i na pedzel pewnie wartswa też będzie grubsza niż po sprayu a potem przejadę pędzlem w kolor i zobacze czy farba się bedzie na tym baranku trzymac
przem8 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września 36 minut temu, marwrd napisał(a): zobacze czy farba się bedzie na tym baranku trzymac Większość baranków nadaje się do malowania. Możesz jeszcze pomalować farbą poliuretanową.
Rekomendowane odpowiedzi