Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błąd 652401 i brak wspomagania w S4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry przychodzę z problemem układu wspomagania (maglownica elektryczna) pacjentem jest Audi S4 B8 z 2015r. Vin: WAUBGAFL3GA008347

Brak wspomagania, po podpięciu komputera wyskakuje błąd 652401, który po usunięciu i tak dalej się pojawia. Zastanawiam się czy dać magiel do regeneracji czy to może jakaś pierdoła, może ktoś miał podobny problem z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Wrzucamy zawsze pełny auto-scan a nie kod błędu.

Opublikowano

Kolego jeszcze raz, pełny auto-scan w formie pliku tekstowego .txt  a nie kody błędów czy screeny.

Opublikowano (edytowane)

Raczej magiel powiedział papa. Widzę, że auto z usa a na fotkach z aukcji jedno koło jest prosto a drugie rozjechane więc to pierdoła raczej nie jest.

Edytowane przez audicoman
Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.09.2024 o 12:33, audicoman napisał(a):

Raczej magiel powiedział papa. Widzę, że auto z usa a na fotkach z aukcji jedno koło jest prosto a drugie rozjechane więc to pierdoła raczej nie jest.

Też widziałem na aukcji że koła są w różne strony lecz gdy samochód do mnie przyjechał zawieszenie jak i ustawienie kół były w porządku, samochodem można jeździć,  jedynie co to właśnie nie ma wspomagania i wyskakuje ten błąd, z tego co trochę poczytałem to wydaje się elektronika od magla do regeneracji. Zastanawiałem się czy ktoś miał podobny błąd i czy sama zmiana elektroniki magla i kodowanie wystarczyło. Regeneracja samej elektroniki kosztuje 1800 zł 

Edytowane przez Krystian Kanguła
Opublikowano

Wyciągałeś magiel czy tylko tak spekulujesz? ja bym go dokładnie sprawdził od a do z. Wymontować maglownicę to 30 min roboty.