Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Brak okablowania w głośnikach z tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!W mojej b6 nie ma zamontowanych glosnikow w tylnych drzwiach nawet nie ma kabelkow polaczeniawych nie wiem czy takie wyjezdzaly z produkcji czy ktos sobie wyciagna, jezeli ktos mi moze napisac jakki jest systrm przeciagania kabli i jaki rozmiar glosnikow sie zmiesci, pewnie gdzies ten tematy juz byl, ale masa tych postow i nie mam za duzo czasu na przegladanie, z gory dzienks za przypomnienie Pozdrawiam

Opublikowano

Pewnie ze wyjezdzaly.. Byly z 8 glosnikami nawet 10-cioma :naughty:

Rozmiar to bedzie 16 cm :gwizdanie:

A jaki jest system przeciagania kabli normalny kupujesz kable jedziesz pod listwami dolnymi az do drzwi.. :decayed:

Opublikowano

Witam.

wiec miałem ten sam problem, postanowiłem zmienić radyjko z symphony II gdyz bylo uszkodzone, na JVC z mojej poprzedniej fury.

kupiłem na ebayu zaślepke zeby bylo na 1 din. zabrałem sie do roboty a tu zonk. w kostce do glośnikow wyjscia na głośniki tylne były puste, i tylko przedni głośnik ktory jest pod przednią szyba był zmostkowany z wyjściami FR, FL.

nie dawał mi spokoju orginalny subwoofer ktory znajduje sie w gornej cześci bagaznika, i tak po kabelkach znalazłem orginalny wzmacniacz Audi (prawa strona bagaznika) pieknie zasilony, odpowiadający za subwoofer i głośniki tylne:) wystarczylo tylko obciąć orginalny wtyk podłaczyc jak trzeba kabel sterujacy 2*chinch i wszystko gra jak marzenie :>

do tego jeszcze mam swoj stary subwoofer z dodatkowym wzmaczniaczem alpine i nic wiecej nie potrzeba.

dodam jeszcze ze nimam systemu BOOSE gdzie wzmacniacz audi odpowiada rownierz za przednie glosniki, nie jestem pewien czy w tym systemie sa glośniki z lepszej półki.

Tu masz pomocna stronke z opisem orginalnych połoczen do radia.

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/isooem.htm

powadzenia :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzienks! Remix1212 Male pytanko oplaca sie szukac orginalnego sub. pod polke czy wsadzic tam jakas 25-tke bo sprawdzalem srednice otworu i taki glosnik sie miesci. pozdro!

Opublikowano

wiec znalazłes głosniki i wzmacniacz?

na miejsce orginalnego możesz wrzucic jakikolwiek (dobrej firmy oczywiscie) jesli sie zmiesci.

natomiast jesli chcesz głeboki bass, wrzuc skrzynie z subwoferem z osobnym wzmacniaczem - kwestia gustu oczywiscie.

Opublikowano
wrzuc skrzynie z subwoferem z osobnym wzmacniaczem
hmm ja tak zrobiłem i jestem srednio zadowolony,ponieważ tylna kanapa dosyć mocno ogranicza przedostawania sie basiku :confused4:
Opublikowano
wrzuc skrzynie z subwoferem z osobnym wzmacniaczem
hmm ja tak zrobiłem i jestem srednio zadowolony,ponieważ tylna kanapa dosyć mocno ogranicza przedostawania sie basiku :confused4:

bede sie trzymał swojego,

Radio JVC KD-SH1000, (4 x 45W) wzmacniacza z radia uzywam tylko na głosniki przednie,

tylne głosniki na wzmacniaczu audi

Subwoofer wzmacniacz monotoniczny ALPINE MRP-M350 (700W) + skrzynia + głosnik MUTANT X NW1040X (800W)

Całość gra cudownie a basik jest rewelacyjny. :good:

• 2 lata później...
Opublikowano

Jeśli mogę podpiąć pod temat pytanko. Mam ten problem co Iron, brak głośników w tylnych drzwiach, planuje zakup nowych, ale czy stare z przodu mogę przełożyć do tyłu?

Opublikowano

Możesz, sa one takie same. Tylko pamiętaj o zakupie dystansów.