Bieniek Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Panowie mam problem.Jak odkrecic wycieraczke od strony kierowcy?? Sciagnalem kapselek,wykrecilem nakretke iii??Co dalej???Nie moge jej wyjac.... :wallbash:
mily Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Bo trzeba użyć niezerowej siły Psiknij WD-40 albo jakimś innym preparatem poczekaj i szarp, obstukaj czymś delikatnie i szarp Najłatwiej jakimś ściągaczem, ale ja nie dysponowałem.
mily Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Mocniej, już jej nic nie trzyma na 100%. Ona może być krzywo ułożona bo sprężyna dociska wycieraczkę do szyby i cała siła właśnie jest na tym bolcu. Uderzaj w tą sprężynę (dociskająć ją do dołu), kurde nie wiem czy zakumałeś o co mi chodzi. No bo to się zakleszcza pod skosem.
iwadrian Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Mała porada: przy sciąganiu załap spowrotem nakrętke (nie za dużo aby nie dociskała ramienia) i ciągnąc za ramie delikatnie postukaj młoteczkiem od góry w nakrętkę. ustrzeże cię to też przed wybiciem sobie zębów lub szyby gdy ramię nagle wyskoczy z ośki
mily Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Mała porada: przy sciąganiu załap spowrotem nakrętke (nie za dużo aby nie dociskała ramienia) i ciągnąc za ramie delikatnie postukaj młoteczkiem od góry w nakrętkę. ustrzeże cię to też przed wybiciem sobie zębów lub szyby gdy ramię nagle wyskoczy z ośki No fakt potrafi wystrzelić.
Flyer Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Panowie mam problem.Jak odkrecic wycieraczke od strony kierowcy?? Sciagnalem kapselek,wykrecilem nakretke iii??Co dalej???Nie moge jej wyjac.... :wallbash: Wymieniasz na inne ramiona [czyli mozesz zniszczyc stare ], czy nie? Ja bym oddal do szpeca. Latwo mozna uszkodzic nawet szybe, a mechanicy maja swoje sposoby na te trzpienie... Wiem, ze pre kiedys sie z tym meczyl
piotrcar Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 do tego potrzeba sposobu.ja tez nie dalem rady sciagnac,podjechalem do mechanika a on w 2 sekundy sciagnal
Daimos Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 jest specjalny ściągacz, ale tak jak koledzy radzą, podważasz delikatnie ramię, nakręcasz nakrętkę i pukasz w nią młoteczkiem, wcześniej WD-40 i powinno puścić
Bieniek Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Opublikowano 10 Maja 2009 Panowie mam problem.Jak odkrecic wycieraczke od strony kierowcy?? Sciagnalem kapselek,wykrecilem nakretke iii??Co dalej???Nie moge jej wyjac.... :wallbash: Wymieniasz na inne ramiona [czyli mozesz zniszczyc stare ], czy nie? Ja bym oddal do szpeca. Latwo mozna uszkodzic nawet szybe, a mechanicy maja swoje sposoby na te trzpienie... Wiem, ze pre kiedys sie z tym meczyl Wymienialem obudowe ECU.NIe dalem rady tego odkrecic.POkaleczylem sobie rece,ale pokrywa przykrecona
Waldek1 Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 ja użyłem ściągacza, kupiłem za 25 zł, WD i inne środki nie pomogły
Rekomendowane odpowiedzi