Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kodowanie pompy wtryskowej w Audi A5 2.0TDI CAHA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś ogarnie zakodowanie nowej pompy tzn po regeneracji. 
pompa wymieniona ustawiona prawie na 0 na zimnym(wiem bez zbędnych komentarzy) podczas nagrzewania początek wtrysku ucieka na minus🤦🏻‍♂️ zaczyna kopcić. 
i nie mogę odpalić na gorącym. 
audi A5 2.0 tdi silnik CAHA

VCDS podpina się z protokołem UDS i to chyba będzie największy problem. 
wielkie dzieki za wszelką pomoc 

pozdrawiam

Opublikowano

tam nic nie ustawiasz, to nie VP37

pokaz z jakich bloków pomiarowych masz te parametry

Opublikowano
31 minutes ago, Dev said:

W protokole UDS nie ma dostępu do bloków pomiarowych 

Opublikowano

Jest dostęp, w protokole UDS masz rozszerzone bloki pomiarowe.

Opublikowano
5 godzin temu, borsal napisał(a):

Witam. Czy ktoś ogarnie zakodowanie nowej pompy tzn po regeneracji. 
pompa wymieniona ustawiona prawie na 0 na zimnym(wiem bez zbędnych komentarzy) podczas nagrzewania początek wtrysku ucieka na minus🤦🏻‍♂️ zaczyna kopcić. 
i nie mogę odpalić na gorącym. 
audi A5 2.0 tdi silnik CAHA

VCDS podpina się z protokołem UDS i to chyba będzie największy problem. 
wielkie dzieki za wszelką pomoc 

pozdrawiam

Witam co było robionę z silnikiem ?

Opublikowano
4 godziny temu, borsal napisał(a):

W protokole UDS nie ma dostępu do bloków pomiarowych 

:facepalm:

Opublikowano (edytowane)

Jakie mamy danę pompa wstawiona nowa czy ktoś zrobił adaptację że ta pompa nowa. Reset ustawień ??? Co się działo z pompą wcześniej ? Tylko napisz nam co to za pompa 🤣 Pompa CR rozrząd dobrze ustawiony np coś robiłes z wałkami rozrządu ? Problem z opiłkowaniem ???

5 godzin temu, Dev napisał(a):

Hmm to jak sie nie ustawia ??? to pompy wtryskowej nie ustawiasz przy wymianię rozrządu ???

Pompę wysokiego ciśnienia kodujesz jak wtryski kod na obudowię lub po regeneracji powinni dać Ci nowy kod do zakodowania

Edytowane przez Silver3833
Opublikowano
1 godzinę temu, Silver3833 napisał(a):

Witam co było robionę z silnikiem ?

Wymieniłem rozrząd i pompę wtryskową 

Godzinę temu, Silver3833 napisał(a):

Jakie mamy danę pompa wstawiona nowa czy ktoś zrobił adaptację że ta pompa nowa. Reset ustawień ??? Co się działo z pompą wcześniej ? Tylko napisz nam co to za pompa 🤣 Pompa CR rozrząd dobrze ustawiony np coś robiłes z wałkami rozrządu ? Problem z opiłkowaniem ???

Hmm to jak sie nie ustawia ??? to pompy wtryskowej nie ustawiasz przy wymianię rozrządu ???

Pompę wysokiego ciśnienia kodujesz jak wtryski kod na obudowię lub po regeneracji powinni dać Ci nowy kod do zakodowania

Tylko jak ją zakodować 

2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Jest dostęp, w protokole UDS masz rozszerzone bloki pomiarowe.

Tak masz rację. 
Kat synchronizacji no -0,15

początek wtrysku na zimnym-0,22 i rośnie wraz z temperaturą przy-4 gaszę bo nic nie widać 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, borsal napisał(a):

Rozrząd i pompa wtryskowa 

Vcds nastawy podstawowe zakoduj pompę cr samochód po tym sam powinien się zadapotować jeżeli wtrysków nie wymieniałeś i kody wtrysków się nie zmieniły tylko nie zapomnij odpowietrzyc układu przed tym 🤪 

Edytowane przez Silver3833
Opublikowano
2 godziny temu, Silver3833 napisał(a):

IMG_3927.jpeg

Godzinę temu, Silver3833 napisał(a):

Vcds nastawy podstawowe zakoduj pompę cr samochód po tym sam powinien się zadapotować jeżeli wtrysków nie wymieniałeś i kody wtrysków się nie zmieniły tylko nie zapomnij odpowietrzyc układu przed tym 🤪 

Wtryski nie ucierpiały. Pompa zaczęła opilkowac a ze potrzebny mi samochód na już to kupiłem regenerowaną. 
mógłbyś rozwinąć temat kodowania ( zapłacę ) nie mogę się odnaleźć w tym protokole 🤦🏻‍♂️

Opublikowano
4 godziny temu, borsal napisał(a):

IMG_3927.jpeg

Wtryski nie ucierpiały. Pompa zaczęła opilkowac a ze potrzebny mi samochód na już to kupiłem regenerowaną. 
mógłbyś rozwinąć temat kodowania ( zapłacę ) nie mogę się odnaleźć w tym protokole 🤦🏻‍♂️

Napiszę to tak jak opiłkowała nie przepukałeś całego układu nie sprawdziłeś wtrysków nie wymieniłeś pompy filtra paliwa to czarno to widzę 🫣 Dla mnię to jak byś chciał tylko to zrobić i sprzedać samochód 🤔

Opublikowano
19 godzin temu, Silver3833 napisał(a):

Napiszę to tak jak opiłkowała nie przepukałeś całego układu nie sprawdziłeś wtrysków nie wymieniłeś pompy filtra paliwa to czarno to widzę 🫣 Dla mnię to jak byś chciał tylko to zrobić i sprzedać samochód 🤔

Jest wszystko pięknie ogarnięte od baku aż po wtryski. 

9 godzin temu, borsal napisał(a):

Jest wszystko pięknie ogarnięte od baku aż po wtryski. 

Kupiłem miesiąc temu 😂🤦🏻‍♂️

wcześniej latałem UFO w dieslu tam najlepszy silnik diesla (tylko)

Opublikowano
8 godzin temu, borsal napisał(a):

Kupiłem miesiąc temu 😂🤦🏻‍♂️

wcześniej latałem UFO w dieslu tam najlepszy silnik diesla (tylko)

No to pięknię że to pięknię ogarnołeś może teraz będzie działać nie wpie....lisz kogoś np na minę 👍Jeżeli UFO takie fajnę to po co ci było Audi ???

Opublikowano
4 hours ago, Silver3833 said:

No to pięknię że to pięknię ogarnołeś może teraz będzie działać nie wpie....lisz kogoś np na minę 👍Jeżeli UFO takie fajnę to po co ci było Audi ???

Napisałem że silnik